Κόσμος

Ρωσία: Σύλληψη πέντε μελών του ISIS – Το Telegram στοχοποιούν και πάλι οι αρχές

Στην σύλληψη πέντε ατόμων που φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους προχώρησε η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας στην πόλη Γιαροσλάβλ, βορειοανατολικά της Μόσχας, τα οποία σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων στη χώρα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι πέντε ύποπτοι, που συνελήφθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή «σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες σε διαφορετικές ρωσικές πόλεις και περιοχές», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της FSB.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν κατά τη διάρκεια των ερευνών «ένα οπλοστάσιο από αυτοσχέδιες βόμβες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά».

“Στοχοποίηση” του Telegram

Οι προετοιμασίες του φερόμενου πυρήνα «συντονίζονταν μέσα από ιδιωτικές ομάδες συνομιλιών στην εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Telegram», ανέφερε η υπηρεσία.

Τα φερόμενα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης «χρησιμοποίησαν το Telegram για να συντονίσουν την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών», τόνισε η FSB, ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας.

Επικαλούμενες ιδιαίτερα την μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, οι ρωσικές αρχές διέταξαν στα μέσα Απριλίου το μπλοκάρισμα της εφαρμογής Telegram – που είναι πολύ δημοφιλής στη Ρωσία – διότι αρνήθηκε να παραδώσει στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τα κρυπτογραφημένα κλειδιά που θα επέτρεπαν την ανάγνωση των μηνυμάτων των χρηστών.

Επικριτές του Κρεμλίνου θεωρούν την ενέργεια τρόπο ελέγχου της πολιτικής συζήτησης και καταστολής των αντιτιθέμενων φωνών στη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεθυσμένη προκάλεσε τροχαίο στη Νότια Καρολίνα σκοτώνοντας 34χρονη λίγο μετά τον γάμο της - Βίντεο από την σύλληψη
Στο βίντεο φαίνεται με χειροπέδες να κλαίει και να ζητά από τους αστυνομικούς να καλέσει τον πατέρα της - «Κανείς δεν έχει αποδείξεις για οτιδήποτε έκανα» ακούγεται να λέει με θράσος
H 27χρονη που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα
CNN: Ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ ψάχνει διέξοδο από τον πόλεμο στο Ιράν – «Περιορισμένες οι επιλογές των ΗΠΑ»
Ποια η στάση του Νταν Κέιν - Αυξάνονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη του πολέμου και την μείωση των αποθεμάτων σε βασικά πυρομαχικά
Νταν Κέιν