Κόσμος

Ρωσία: Συνελήφθη ταξιδιωτικός πράκτορας επειδή διοργάνωνε κρουαζιέρες για μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Την προφυλάκιση του Αντρέι Κότοφ, ιδιοκτήτη της ταξιδιωτικής εταιρείας Men Travel, αποφάσισε το περιφερειακό δικαστήριο Γκολοβίνσκι της Μόσχας. Ο Κότοφ κατηγορείται ότι διοργάνωνε κρουαζιέρες για μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ανάκριση, ο Κότοφ αντιμετωπίζει την κατηγορία της «οργάνωσης δραστηριοτήτων εξτρεμιστικής οργάνωσης», επειδή διοργάνωνε κρουαζιέρες για ομοφυλόφιλους άνδρες, συμμετέχοντας έτσι στις δραστηριότητες του «κινήματος ΛΟΑΤΚΙ», το οποίο στη Ρωσία θεωρείται εξτρεμιστική οργάνωση. Ο ίδιος ο Κότοφ ισχυρίζεται ότι η εταιρεία του προσέφερε συνήθεις τουριστικές υπηρεσίες.

Ο ανακριτής στην υπόθεση του Κότοφ ισχυρίστηκε ότι ο συλληφθείς «διέπραξε έγκλημα, που στρέφεται κατά της συνταγματικής τάξης και της ασφάλειας του κράτους», σύμφωνα με τον ιστότοπο Mediazona, δημοσιογράφος του οποίου βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο Κότοφ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του δύο αστυνομικοί τον χτύπησαν – ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος με όπλο taser. Προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι διοργάνωνε τουριστικά ταξίδια, αλλά εκείνοι του απαντούσαν: «Όχι, λάθος, για τους ομοφυλόφιλους» – και συνέχισαν να τον χτυπούν.

«Περίπου 15 άτομα ήρθαν στο σπίτι μου τη νύχτα, με ξυλοκόπησαν, με χτύπησαν στο πρόσωπο, στα πόδια, μου άφησαν μώλωπες. Δεν προέβαλα καμία αντίσταση, ήμουν εξαιρετικά έκπληκτος από αυτή τη διαδικασία. (…) Έπρεπε να πω αυτό που ήθελαν», δήλωσε ο Κότοφ.

Η δικηγόρος του Κότοφ, Λεϊσάν Μανάποβα, ζήτησε από το δικαστήριο να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, επισημαίνοντας ότι για να απαγγελθούν κατηγορίες, ήταν απαραίτητο ότι στις εκδηλώσεις του ταξιδιωτικού πρακτορείου «γινόταν προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, έτσι ώστε να ενταχθεί κόσμος στο κίνημα». Δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφορία στα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν