Κόσμος

Η Ρωσία την… λέει στις ΗΠΑ για το “αιμοδιψές ξέσπασμα” εναντίον της Βορείου Κορέας

"Αιμοδιψές ξέσπασμα" χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τις δηλώσεις που έκανε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ για την Βόρειο Κορέα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι η χρήση βίας κατά της Πιονγιάνγκ από τις ΗΠΑ θα είναι ένα μεγάλο λάθος.

Η Χάλεϊ είχε προειδοποιήσει την ηγεσία της Βόρειας Κορέας ότι «θα καταστραφεί ολοσχερώς» εάν επιχειρήσει να επιτεθεί στις ΗΠΑ, μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός τελευταίου τύπου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσε θα μπορούσε να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως ισχυρίστηκε η Πιονγιάνγκ.

«Εάν κάποιος πραγματικά θέλει πολύ να κάνει χρήση ισχύος για να «καταστρέψει την Βόρειο Κορέα πιστεύω ότι παίζει με την φωτιά και είναι μεγάλο λάθος» δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «εμείς θα κάνουμε το οτιδήποτε για να μη συμβεί αυτό, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί αποκλειστικά με ειρηνικά, διπλωματικά και πολιτικά μέσα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον από τον καρκίνο: «Η οικογένειά μας δεν θα άντεχε χωρίς εκείνη»
«Έχει περάσει τόσα πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ναι, ανυπομονούσε πολύ για αυτό το ταξίδι στην Ιταλία. Γι' αυτό χαίρομαι πραγματικά που όλα πήγαν τόσο καλά»
Χαμογελαστοί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ
Στο Ιράν διαπραγματευτές του Κατάρ για τον τερματισμό του πολέμου – Καθ’ οδόν ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν
Τεχεράνη και Ουάσινγκτον δεν έχουν ακόμα εγκρίνει το «προσχέδιο» ειρηνευτικής συμφωνίας 9 σηείων που δημοσίευσε νωρίτερα το πρακτορείο Al-Arabiya
Ιρανικοί πύραυλοι
Ανανεώθηκε πριν 46 λεπτά