Κόσμος

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με νοσηλευόμενους μαχητές του Αζοφστάλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανάρτησε σήμερα βίντεο στα οποία, σύμφωνα με τη Μόσχα, εικονίζονται Ουκρανοί μαχητές που παραδόθηκαν στο πολιορκημένο χαλυβουργείο Αζοφστάλ και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Σε ένα από τα βίντεο, διακρίνονται άνδρες ξαπλωμένοι σε κρεβάτια σε ένα δωμάτιο και δύο από αυτούς έκαναν μια σύντομη δήλωση στην κάμερα. Ο ένας είπε ότι του δίνουν φαγητό και έχει πρόσβαση σε γιατρούς ενώ ο δεύτερος είπε ότι του περιποιήθηκαν τα τραύματα και δεν έχει κανένα παράπονο για τη θεραπεία που λαμβάνει.

Σε ένα δεύτερο βίντεο, ένας άνδρας, τραυματισμένος στο κεφάλι, είπε ότι τον ταΐζουν και τον φροντίζουν καλά και ότι δεν υφίσταται καμία σωματική ή ψυχολογική πίεση.

Δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί αν οι άνδρες αυτές μιλούσαν ελεύθερα.

Νωρίτερα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα έχουν παραδοθεί 959 μαχητές, μεταξύ των οποίων και 80 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νοβοαζόφσκ, στην αποσχισθείσα περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρίστα Πάικ: Θρίλερ με την εκτέλεσή της στο Τενεσί – Επέζησε από 2 θανατηφόρες ενέσεις και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
Οι δικηγόροι της καταγγέλλουν πως ο τρόπος με τον οποίο εξελισσόταν η εκτέλεση παραβίαζε το συνταγματικό δικαίωμά της να μην υποστεί «σκληρή τιμωρία»
Κρίστα Πάικ 19
H ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Ντουμπάι
Λίγες ώρες νωρίτερα πτήση της Flydubai των Εμιράτων, από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία έπειτα από απόπειρα του συγκυβερνήτη να ρίξει το αεροσκάφος
Αεροσκάφος της El Al Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ
Ο Νετανιάχου υποδέχθηκε τους επιβάτες της Flydubai – Η αγκαλιά με τον «ήρωα» που φορούσε μπλούζα γεμάτη αίματα
«Άρπαξα τα χειριστήρια και άρχισα να τα τραβάω», είπε και εξήγησε ότι ήξερε τι έπρεπε να κάνει επειδή παρακολουθεί τη σειρά «Mayday» που αναλύει αεροπορικά δυστυχήματα
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποδέχθηκε τους επιβάτες της πτήσης της Flydubai
55