Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ρωσία: Τρίτη παραίτηση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Ρωσία: Τρίτη παραίτηση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Φωτογραφία Reuters

Η ρωσική Άνω Βουλή ενέκρινε σήμερα την παραίτηση του Αλεξέι Κουντρίν από τη θέση του επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για να αναλάβει ενδεχομένως έναν ρόλο στον ρωσικό τεχνολογικό κολοσσό Yandex.

Ο Κουντρίν, στενός συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθ΄όλη τη σταδιοδρομία του, γίνεται ο τρίτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που παραιτείται από τη θέση του μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναμένουν πως ο Κουντρίν θα αναλάβει ένα πόστο στη Yandex, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μια ενδεχόμενη σαρωτική διοικητική αναδιάρθρωση με την οποία οι κυριότερες επιχειρηματικές μονάδες της στη Ρωσία θα τεθούν υπό νέα ιδιοκτησία.

Ο Κουντρίν έχει πει πως θέλει να εστιάσει σε “μεγάλα πρότζεκτ”, αλλά δεν είπε τι μπορεί να κάνει μετά.

Ερωτηθείς για τη Yandex, ο Κουντρίν αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα προτού ανακοινώσει το επόμενο σχέδιό του.

Βετεράνος περίπου 25 χρόνων στη δημόσια υπηρεσία, ο Κουντρίν ήταν υπουργός Οικονομικών για περισσότερο από μία δεκαετία, από το 2000 μέχρι το 2011, και αν και διατήρησε στενές σχέσεις με τον Πούτιν, κράτησε ένα σχετικά χαμηλό προφίλ στη θέση που κατείχε ως τώρα ως επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τόνισε πως η αποχώρηση ήταν δική του απόφαση.

“Ναι, ήταν δική μου πρωτοβουλία, αφού αναζητώ νέα ενδιαφέροντα πρότζεκτ στη ζωή μου”, είπε ο Κουντρίν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις