Σάββατο, 20 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρωσία: Βλάβη στο υδραυλικό σύστημα για το Airbus που έκανε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι

Ρωσία: Βλάβη στο υδραυλικό σύστημα για το Airbus που έκανε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι
Φωτογραφία Reuters

Πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα παρουσίασε το Airbus Α320 που προσγειώθηκε σε χωράφι στην Σιβηρία το πρωί της Τρίτης (12.09.2023).

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος A320 της ρωσικής εταιρείας Ouralskie Avialinii με 167 επιβαίνοντες που πραγματοποιούσε πτήση από το Σότσι με προορισμό την πόλη Ομσκ, και προσγειώθηκε σε χωράφι στη Σιβηρία στην περιοχή του Νοβοροσίσκ εξαιτίας βλάβης στο υδραυλικό σύστημα.

Αν και έχουν περάσει αρκετές ώρες δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματίες που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Ο διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου απέδωσε την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε το Airbus σε βλάβη του υδραυλικού συστήματος.

Η Ρωσία, η οποία είναι στόχος δυτικών κυρώσεων εξαιτίας της επίθεσής της στην Ουκρανία, αντιμετωπίζει προβλήματα συντήρησης και πρόσβασης σε ανταλλακτικά για τα Airbus και τα Boeing που εκμεταλλεύονται οι ρωσικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φόβοι για την αεροπορική ασφάλεια στη χώρα.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τους διασώστες του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων εικονίζεται το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί σ’ ένα λειβάδι χωρίς να έχει ορατές σημαντικές ζημιές.

Φωτογραφίες Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις