Κόσμος

Ρωσία: Βρετανία και Γαλλία σχεδιάζουν στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία υπό το πρόσχημα της ειρήνης

«Μία επέμβαση αυτού του είδους στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και το NATO»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση κατά της Γαλλίας και της Βρετανίας εξαπέλυσε σήμερα, Πέμπτη (27.03.25) η Ρωσία, δια στόματος της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατηγορώντας τις δύο χώρες ότι μηχανεύονται σχέδια για «στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία» υπό το πρόσχημα μίας ειρηνευτικής αποστολής.

Μία επέμβαση αυτού του είδους στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και το NATO, σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

Αναφερόμενη παράλληλα στην προτεινόμενη πρωτοβουλία για τη Μαύρη Θάλασσα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι πρόκειται για νέα συμφωνία, κι όχι για προέκταση προηγούμενης.

«Αυτή είναι μία νέα συμφωνία, το περίγραμμα της οποίας τώρα συζητάται», σημείωσε όταν ρωτήθηκε από το Reuters αν η προτεινόμενη συμφωνία για τη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί προέκταση προηγούμενου μνημονίου κατανόησης βάσει του οποίου αξιωματούχοι του ΟΗΕ είχαν συμφωνήσει να βοηθήσουν τη Ρωσία να φτάνουν στις ξένες αγορές οι εξαγωγές της τροφίμων και λιπασμάτων.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι οι ΗΠΑ συμφώνησαν να τη βοηθήσουν να αρθεί σειρά δυτικών κυρώσεων και περιορισμών σε τρόφιμα, λιπάσματα και ναυτιλιακές εταιρείες ως προϋπόθεση για τη σύναψη μίας συμφωνίας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα όσον αφορά τις επαφές ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ ανέφερε σήμερα ότι αυτές αποτελούν την αρχή μίας μακράς και δύσκολης διαδικασίας για την αποκατάσταση των σχέσεων, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Είναι πρώιμο να αντλήσουμε «εκτεταμένα συμπεράσματα» για τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις στηριζόμενοι σε αυτές τις επαφές, πρόσθεσε ο Ριαμπκόφ.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξαναρχίσουν συνομιλίες για τη στρατηγική πυρηνική σταθερότητα με τις ΗΠΑ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις δηλώσεις του, ενώ σύμφωνα με το RIA, ο Ριαμπκόφ πρόσθεσε ότι στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται ανταλλαγές κρατουμένων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Το TASS μετέδωσε εξάλλου σήμερα ότι η Ρωσία παρέδωσε πάνω από πέντε παιδιά στην Ουκρανία ύστερα από μεσολάβηση του Κατάρ.

Το Κατάρ έχει ενεργήσει ως μεσολαβητής ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία για την επιστροφή παιδιών που είχαν χωριστεί από τις οικογένειές τους στη διάρκεια του τριετούς πολέμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίντσι Γκράχαμ: Το ταξίδι στο Κίεβο και οι θεωρίες συνωμοσίας για «εξελιγμένη δολοφονία» από τη Ρωσία
Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής πέθανε σε ηλικία 71 ετών - Υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους πολέμιους της Ρωσίας - «Πιστεύω ότι το FBI σπαταλά τον χρόνο του» είπε ο Τραμπ
Λίντσεϊ Γκράχαμ
Απειλές Τραμπ για πλήγματα σε εργοστάσια και γέφυρες στο Ιράν: Κρίσιμη συνεδρίαση για μεγάλη επίθεση
«Την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν σειρά οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί» και τη μεθεπόμενη θα «πάρουν σειρά οι γέφυρες» αν οι Ιρανοί «δεν καθίσουν στο τραπέζι να διαπραγματευτούν», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News
Ντόναλντ Τραμπ
Με Αλτσχάιμερ διαγνώστηκε ο ηρωικός πιλότος που προσυδάτωσε το αεροπλάνο στον ποταμό Χάντσον και έσωσε 155 ζωές
Η πτήση 1549 της US Airways προσυδατώθηκε στον ποταμό Χάντσον στις 15 Ιανουαρίου 2009, αφού και οι δύο κινητήρες της έπαυσαν να λειτουργούν λόγω σύγκρουσης με ένα σμήνος χηνών
Sully' Sullenberger
Νύχτα κόλασης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτύπησε αμερικανικές βάσεις σε Ιορδανία, Κουβέιτ και Μπαχρέιν – Ανελέητο σφυροκόπημα από τις ΗΠΑ
Το Ιράν προειδοποιεί πως τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι οι ΗΠΑ να σταματήσουν τις επιθέσεις ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να πλήξει ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και γέφυρες
U.S. Central Command