Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρωσία: Βρέθηκε στραγγαλισμένος επιστήμονας που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik-V του κορονοϊού

Κορονοϊός - Ρωσία: Έτοιμο το πρώτο τρίμηνο του 2022 το εισπνεόμενο εμβόλιο Sputnik
Φωτογραφία Reuters

Νεκρός με σημάδια στραγγαλισμού από ζώνη βρέθηκε ο Ρώσος ιολόγος, Αντρέι Μπότικοφ, ο οποίος είχε συνεισφέρει στην ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη βρετανική “Daily Mail”, η σορός του εντοπίστηκε την Πέμπτη (02.03.2023) μέσα στο διαμέρισμα του επιστήμονα, στη βορειοδυτική Μόσχα.

Ο Μπότικοφ ήταν ανώτερος ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία, ενώ είχε εργαστεί και στο Κρατικό Ινστιτούτο Ιολογίας. Του είχε απονεμηθεί παράσημο για τη συμβολή του στη δημιουργία του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού.

Ο 29χρονος Αλεξέι Ζμανόφσκι συνελήφθη για τη δολοφονία του ιολόγου, όταν μπήκε στο σπίτι του και άρχισαν να καβγαδίζουν για χρήματα.

Κατά την Daily Mail ο νεαρός ομολόγησε το έγκλημα κατά την ανάκριση. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για 10 χρόνια με την κατηγορία της παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.

Το Sputnik-V ήταν το ρωσικό εμβόλιο για την COVID-19, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως, πέρα από τη Ρωσία, σε φιλικές και συμμαχικές με αυτή χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις