Κόσμος

Ρωσία: Βρέθηκε «θησαυρός» αξίας 1,8 εκ. ευρώ από ληστεία στην διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018

Διαμάντια και πολύτιμους λίθους που ήταν θαμμένα σ’ ένα δάσος και η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 1,8 εκ. ευρώ, τα οποία έκρυψαν μετά από ληστεία ανακοίνωσε ότι βρήκε η αστυνομία στη Ρωσία.

Την κλοπή έκανε ένας Κολομβιανός ύποπτος κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2018 θάβοντας τη λεία του.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν πλαστικές σακούλες καλυμμένες με λάσπη, γεμάτες με δαχτυλίδια και καρφίτσες, τις οποίες βρήκαν σε δάσος στην πόλη του Καζάν, όπου ο ύποπτος Κολομβιανός Έντγκαρ Αλεχάνδρο Βαλέρο Βαλέρο ομολόγησε ότι έκρυβε.

Ο Βαλέρο Βαλέρο συνελήφθη στην Αργεντινή το 2019 και εκδόθηκε στη Ρωσία νωρίτερα φέτος, όπως αναφέρει η αστυνομία σε χθεσινή της ανακοίνωση. Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον δικηγόρο του υπόπτου, για να σχολιάσει την υπόθεση.

Τα κοσμήματα, αξίας 160 εκατομμυρίων ρουβλίων (1,8 εκ. ευρώ) είχαν κλαπεί κατά τη μεταφορά τους σε έκθεση στην πόλη Καζάν, όπου και επρόκειτο να εκτεθούν και ήταν μία από τις πόλεις που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2018.

Η Ρωσία κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε άρει τις αυστηρές προϋποθέσεις που απαιτούντο κανονικά για τη χορήγηση βίζας, για να δεχθεί χιλιάδες ξένους φιλάθλους που ήθελαν να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό αυτό τουρνουά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν