Κόσμος

«Ρώσοι κατάσκοποι πίσω από τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι»!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βρετανία είπε σήμερα ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει σχετικά με τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών διέπραξαν την επίθεση με το χημικό όπλο Νόβιτσοκ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, που έκανε δηλώσεις από την Ουάσιγκτον, έχοντας στο πλευρό του τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, δήλωσε πως χαιρετίζει τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του Ναβάλνι, όμως ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει εξηγήσεις, καθώς η χρήση ενός χημικού όπλου είναι απαράδεκτη.

«Η ρωσική κυβέρνηση έχει ηθική υποχρέωση να εξηγήσει τι συνέβη στον κύριο Ναβάλνι», τόνισε ο Ράαμπ.

«Όπως η Βρετανία βλέπει τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολο να δούμε οποιαδήποτε ευλογοφανή εναλλακτική εξήγηση στο ότι αυτό διεπράχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, όμως μετά βεβαιότητας η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει», υπογράμμισε ο Ράαμπ.

Ο Ναβάλνι δημοσίευσε μια φωτογραφία από νοσοκομείο του Βερολίνου χθες, όπου κάθεται στο κρεβάτι, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του. Λέει πως μπορεί τώρα να αναπνέει από μόνος του, αφού δηλητηριάστηκε στη Σιβηρία τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολλανδία: Αποζημίωση σε παιδιά που γεννήθηκαν από αιμομιξία – Η δικαστική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα
Το δικαστήριο έκρινε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι συνέπειες του εγκλήματος δεν περιορίζονται μόνο στη μητέρα, αλλά μπορούν να επηρεάσουν άμεσα και το παιδί που γεννήθηκε
Emotional moment: man sitting holding head in hands, stressed sad young male having mental problems, feeling bad, depressed, disappointed, hopeless. Desperate man in the dark corner needing help.
Ο Τραμπ ετοιμάζει την καρατόμηση Χέγκσεθ αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές - Στο τραπέζι νέοι βομβαρδισμοί στο Ιράν
Καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι κινδυνεύουν να χάσουν την πλειοψηφία τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, ο Τραμπ φέρεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος στο Ιράν θα μπορούσε να συμβάλει στην εκλογική τους ήττα - Το τηλεφώνημα με Νετανιάχου
Ο Πιτ Χέγκσεθ