Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρώσοι κοσμοναύτες ταξίδεψαν στο διάστημα με τα χρώματα της Ουκρανίας

Ρώσοι κοσμοναύτες ταξίδεψαν στο διάστημα με τα χρώματα της Ουκρανίας

Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Παρασκευή, επιφυλάσσοντας όμως μια δυσάρεστη έκπληξη για τους υποστηρικτές του Πούτιν καθώς φέρονται να πήραν εμμέσως θέση για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας. 

Συγκεκριμένα, οι τρεις κοσμοναύτες από τη Ρωσία εμφανίστηκαν στο διεθνή διαστημικό σταθμό, όπου τους περίμεναν οι συνάδελφοί τους, με στολές στα χρώματα της Ουκρανίας: Κίτρινες με μπλε λεπτομέρειες…

Άμεσα πολλοί εξέλαβαν την κίνησή τους αυτή ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι ίδιοι το αρνήθηκαν λέγοντας πως απλά έτυχε να έχουν… απόθεμα στο συγκεκριμένο χρώμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι τρεις κοσμοναύτες Σεργκέι Κορσακοφ, Όλεγκ Αρτέμιεφ και Ντενις Ματιέγιεφ όταν έφυγαν από τη Γη έφυγαν φορούσαν άσπρες στολές με μπλε λεπτομέρειες και άλλαξαν τις ειδικές στολές μέσα στο διαστημικό αεροσκάφος για να φορέσουν τις κίτρινες…

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο Όλεγκ Αρτέμιεφ ρωτήθηκε όταν επικοινώνησε με την οικογένειά του για την επιλογή των στολών, και απάντησε ότι κάθε πλήρωμα επιλέγει το δικό του χρώμα για να μην είναι όλοι ίδιοι.

«Ήταν η σειρά μας να διαλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά στην πραγματικότητα, είχαμε τόσο πολύ στοκ από κίτρινο ύφασμα που έπρεπε να κάνουμε κάτι με αυτό. Γι’ αυτό έπρεπε να φοράμε κίτρινα».

Κατά την αναχώρησή τους:

Κατά την άφιξή τους:

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις