Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Ρουκέτες” από Ρωσία: Η Τουρκία σπρώχνει 130.000 πρόσφυγες προς την Ελλάδα

Ρωσία - Τουρκία

Στην αποκάλυψη ότι η Τουρκία εξωθεί προς την Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία δεν προέρχεται από την Συρία, προχώρησε σήμερα η Ρωσία.

Ένα προς ένα καταρρίπτει τα επιχειρήματα της Τουρκίας και του Ερντογάν η Ρωσία, τόσο για την Ιντλίμπ, όσο -κυρίως- για την νέα προσφυγική “κρίση” και το “άνοιγμα” των συνόρων.

Οι τουρκικές αρχές επιχειρούν να εξωθήσουν 130.000 πρόσφυγες από τη Συρία προς την Ελλάδα, ενώ η πλειονότητα των προσφύγων αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι, δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ.

Τα δύο τρίτα αυτών των προσφύγων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι.

«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ζουράβλεφ.

Λίγο νωρίτερα η Ρωσία απέρριπτε τις δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και δυτικών χωρών για μεταναστευτικές ροές και ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ,

Χαρακτήριζε μάλιστα τις πληροφορίες αυτές «αβάσιμες», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις