Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ρουμανία: Ολοταχώς προς πρόωρες εκλογές

Ρουμανία
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Η Ρουμανία “βαδίζει” προς πρόωρες κάλπες. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο και όλες οι εξελίξεις στην χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Λούντοβιτς Όρμπαν, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της χώρας, Κλάους Γιοχάνις, για να προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές, θεωρώντας πως πρόκειται για την καλύτερη λύση για τη Ρουμανία.

“Ο Πρόεδρος και εγώ αποφασίσαμε ότι είναι προς το συμφέρον της Ρουμανίας να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών” τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Όρμπαν, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Ρουμάνο πρόεδρο.

Εξελίξεις στην Ρουμανία

Μόλις δύο μήνες στην εξουσία με μια μειοψηφική κυβέρνηση, ο κ. Όρμπαν επιχειρεί, σύμφωνα με όσα τονίζουν σε δημοσιεύματά τους τοπικά μέσα ενημέρωσης, να επωφεληθεί από το αυξημένο ποσοστό που φαίνεται ότι λαμβάνει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL), του οποίου ηγείται.

“Θα βρούμε τους καλύτερους τρόπους για να ενεργοποιήσουμε αυτές τις εκλογές, ώστε να δώσουμε την εξουσία πίσω στον λαό, για να εκλέξει ένα νέο κοινοβούλιο” πρόσθεσε ο κ. Όρμπαν, συμπληρώνοντας πως το καλύτερο “σενάριο” θεωρείται, προς το παρόν, η διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών την ίδια περίοδο ή σε κοντινά χρονικά διαστήματα, τον ερχόμενο Μάιο – Ιούνιο. Ρουμανία: Η χώρα “βαδίζει” προς πρόωρες εκλογές. Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις