Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρουμανία: Στις 54 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης! Θα συνεχιστεί η επιδημία λένε οι γιατροί

Ρουμανία: Στις 54 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης! Θα συνεχιστεί η επιδημία λένε οι γιατροί
photo eurokinissi

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η Ρουμανία δοκιμάζεται από επιδημία γρίπης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 54 ανθρώπους μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας στη Ρουμανία, Σορίνα Πίντεα “στη χώρα υπάρχει επιδημία γρίπης, καθώς συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η δράση του ιού. Ευτυχώς, ο ιός της γρίπης προκαλείται από ένα στέλεχος με ήπια συμπτώματα που μπορεί να καταπολεμηθεί από τα εμβόλια. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η δράση του ιού θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο”.

Η Ρουμανία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού με το υπουργείο να προσπαθεί να ελέγξει και να μειώσει τον αριθμό των σοβαρών περιστατικών και θανάτων από τη γρίπη. Μάλιστα η κ. Πίντεα πρόσθεσε πως επιπλέον 30.000 δόσεις εμβολίου εστάλησαν στις δημόσιες υγειονομικές διευθύνσεις που έχουν υποβάλει αίτηση για περισσότερα εμβόλια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού.

Το υπουργείο Υγείας στη Ρουμανία συνιστά στους πολίτες να προμηθεύονται με τα απαραίτητα φάρμακα για τη θεραπεία οξειών αναπνευστικών λοιμώξεων και να υπάρχει προληπτική θεραπεία επισκεπτών και γιατρών για τις επαφές με ασθενείς καθώς και εμβολιασμός πολιτών και ιατρικού προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις