Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες τουρίστες – Ένας νεκρός

Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες τουρίστες – Ένας νεκρός

Σοβαρό τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες σημειώθηκε την Παρασκευή (23.12.2022) στη Ρουμανία. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από καρδιακή ανακοπή, τουλάχιστον 22 οι τραυματίες, τρεις σοβαρά κι ένας εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση. Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη με προορισμό το Βουκουρέστι.  

Στο λεωφορείο επέβαιναν 47 Έλληνες, που βρίσκονταν για διακοπές στη Ρουμανία. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως ο οδηγός του λεωφορείου είχε αναπτύξει ταχύτητα 40 με 50 χιλιόμετρα και φαίνεται να παραβίασε πινακίδα για όριο ύψους μιας γέφυρας! Αποτέλεσμα ήταν η μπάρα που ορίζει το ύψος διέλευσης από το σημείο, να συνθλίψει την οροφή και να καταπλακώσει τους επιβάτες!

Η μπάρα “βούλιαξε” την οροφή του λεωφορείου, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει πάνω στους επιβάτες! Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και πολλοί τραυματίστηκαν. Επί τόπου βρίσκεται και άνδρας της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι. Μεταξύ των τραυματιών είναι και δυο παιδιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πιο σοβαρά είναι τραυματισμένοι τέσσερις άνθρωποι, οι δυο εξ αυτών πολύ σοβαρά. 

Το λεωφορείο κατευθυνόταν στην πλατεία Πανεπιστημίου, στο Βουκουρέστι.

   

Δείτε τις πρώτες εικόνες

 

«Δυστυχώς σημειώθηκε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο. Διασώστες, αστυνομία, πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν. Αυτή τη στιγμή, ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι 22 άνθρωποι και έχουν μεταφερθεί σε τέσσερα νοσοκομεία. Δυστυχώς, ο ασθενείς που υπέστη καρδιακή ανακοπή, είναι νεκρός. Έχουμε άλλον έναν τραυματία σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε στο digi24.ro ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, Raerd Arafat.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις