Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ryanair: Χαμός με τις ακυρώσεις πτήσεων – Τουλάχιστον 400.000 επιβάτες επηρεάζονται

Ryanair: Χαμός με τις ακυρώσεις πτήσεων – Τουλάχιστον 400.000 επιβάτες επηρεάζονται
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η κρίση που έχει οδηγήσει στην ακύρωση χιλιάδων πτήσεων εντείνεται στην αεροπορική εταιρεία “Ryanair”, που ανακοίνωσε την κατάργηση επιπλέον δρομολογίων έως τον Μάρτιο του 2018, εξαιτίας του προβλήματος που έχει προκύψει με τα προγράμματα των κυβερνητών.

Η Ryanair είχε ήδη προχωρήσει στην ακύρωση 2.100 πτήσεων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ απέσυρε και την προσφορά της για την εξαγορά της Alitalia.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα η αεροπορική εταιρεία είχε υποσχεθεί ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες ακυρώσεις. Την Τετάρτη (27.09.2017), η Ryanair εξήγησε σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι οι νέες ματαιώσεις μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου του 2018 αφορούν 18.000 πτήσεις. Δηλαδή, σχεδόν μία πτήση την ημέρα σε κάθε αεροδρόμιο για ένα διάστημα 5 μηνών.

Οι ακυρώσεις που ανακοινώθηκαν θα επηρεάσουν 400.000 πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει το εισιτήριό τους. Δηλαδή, όπως η εταιρεία επισημαίνει, λιγότερο από το 1% των επιβατών, που θα πετάξουν με τα αεροπλάνα της αυτόν τον χειμώνα.

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες μας που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις της τελευταίας εβδομάδας ή από τις λογικές αλλαγές στα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν σήμερα» δήλωσε ο γενικός διευθυντής Μάικλ Ο’ Λίρι, σε ένα δελτίο Τύπου.

Η απόφαση της Ryanair για ακυρώσεις πτήσεων

Η Ryanair προχώρησε στις ακυρώσεις πτήσεων, αφού είχε αποφασίσει να ναυλώσει 25 αεροσκάφη λιγότερα για την περίοδο αυτή, από έναν στόλο 400 αεροσκαφών. Ο λόγος είναι ότι πολλοί πιλότοι της δεν είναι διαθέσιμοι καθώς βρίσκονται σε άδεια.

Συνολικά, 34 δρομολόγια θα ματαιωθούν στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει στους κυβερνήτες να πάρουν τις άδειές τους και στον όμιλο να κάνει μια νέα αρχή σε νέες βάσεις. Η Ryanair προσθέτει ότι θα εκμεταλλευτεί προς όφελός της τις εξελίξεις, προκειμένου να διαθέτει στους πελάτες της φθηνότερα εισιτήρια τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ο αερομεταφορέας ανέφερε επιπλέον ότι θα ναυλώσει 10 αεροσκάφη λιγότερα από τον Απρίλιο του 2018, χωρίς όμως να διευκρινίσει τις πιθανές επιπτώσεις στο επιβατικό κοινό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις