Κόσμος

Σαφάρι στο διαδίκτυο για την Κίνα! Διέγραψε πάνω από 7 εκατομμύρια διαδικτυακές πληροφορίες

Η Κίνα διέγραψε πάνω από 7 εκατομμύρια στοιχεία επιζήμιων πληροφοριών σε μια εκστρατεία με στόχο τη δημιουργία υγιούς κυβερνοχώρου.

Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, πάνω από 7,09 εκατομμύρια στοιχεία διαδικτυακών πληροφοριών διαγράφηκαν στην Κίνα, ενώ καταργήθηκαν πάνω από 308.000 παράνομοι διαδικτυακοί λογαριασμοί. Συνολικά έκλεισαν 733 ιστοσελίδες και εκκαθαρίστηκαν σχεδόν 10.000 εφαρμογές κινητών τηλεφώνων.

Η εξάμηνη καμπάνια, που ξεκίνησε η CAC στις 3 Ιανουαρίου έχει θέσει ως στόχο την καταστροφή 12 ειδών κακόβουλων διαδικτυακών πληροφοριών.

Χαρακτηριστικό είναι πως η online εφαρμογή πληροφόρησης Tiantian Kuaibao κατηγορήθηκε ότι διέδιδε χυδαίες, αρνητικές και βλαβερές πληροφορίες, που ζημίωναν το διαδικτυακό περιβάλλον και προκάλεσαν την αντίδραση της κοινής γνώμης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Αγανακτισμένος» ο Κιρ Στάρμερ με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν: Έχω κουραστεί να βλέπω τους λογαριασμούς να ανεβαίνουν από τις ενέργειές τους
O Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως κουράστηκε για το να αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας λόγω Πούτιν ή Τραμπ
Κιρ Στάρμερ
ΗΠΑ: Αυστηρότερη στάση κατά της Τουρκίας ζητούν ομογενείς – Στο επίκεντρο θρησκευτικές ελευθερίες, Θεολογική Σχολή της Χάλκης και Αγία Σοφία
Το HALC έχει ήδη εκκινήσει εκστρατεία με στόχο την άσκηση πίεσης προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζοντας τις συστάσεις της USCIRF
Τραμπ και Ερντογάν