Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σαλάχ Αμπντεσλάμ: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τρομοκράτης που αιματοκύλισε το Παρίσι

Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Με οξύτατους πόνους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο μόνος επιζών τρομοκράτης των επιθέσεων στο Παρίσι Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο 28χρονος τρομοκράτης Σαλάχ Αμπντεσλάμ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την υποψία σκωληκοειδίτιδας.

Μεταφέρθηκε από την απομόνωση στη μεγαλύτερη φυλακή της Ευρώπης Fleury-Merogis στο νοσοκομείο Sud Francilien, περίπου 10 μίλια μακριά στο νότιο Παρίσι.

“Υπάρχουν πρώιμες ενδείξεις ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ πάσχει από σκωληκοειδίτιδα και υποφέρει από οξύτατους πόνους” δήλωσε πηγή ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα.

“Ο φυλακισμένος κρατούνταν απομονωμένος στη νοσοκομειακή πτέρυγα της φυλακής. Κρίθηκε όμως ότι απαιτείται ειδική θεραπεία. Κάτι που υποδηλώνει ότι μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση”.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Τρίτη και παρέμεινε φρουρούμενος πριν επιστρέψει στη φυλακή Fleury-Mergolis την Τετάρτη.

Έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή στο Βέλγιο για τη συμμετοχή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στις Βρυξέλλες το 2016.

Ήταν τρεις μέρες πριν από τη σύλληψή του και ενώ κρυβόταν μετά το αιματοκύλισμα της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι.

Πολλάκις ισόβια για τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ ήταν μέλος ομάδας βομβιστών αυτοκτονίας που χτύπησαν στο Stade de France, σε καφετέριες και εστιατόρια και στον συναυλιακό χώρο Bataclan.

Όλοι ανατινάχθηκαν ή έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αυτοκτονίας. Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ όμως είχε εγκαταλείψει την αποστολή θανάτου στο εθνικό γήπεδο της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Γαλλίας – Γερμανίας.

Οι βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν 130 ανθρώπους, 89 εκ των οποίων στον συναυλιακό χώρο Bataclan. Είχαν τραυματιστεί 410 ακόμα άνθρωποι.

Αυτή ήταν και το θανατηφόρο τρομοκρατικό χτύπημα σε γαλλικό έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχε σαν αποτέλεσμα να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ περιμένει τώρα να δικαστεί στο Παρίσι και βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλαπλές ποινές ισόβιας κάθειρξης για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις