Κόσμος

Σάλμα Χάγιεκ: Έγραψα μόνη μου το άρθρο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η Μεξικανο - Αμερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Σάλμα Χάγιεκ, τονίζει ότι έγραψε η ίδια το άρθρο στη "New York Times" για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ,συμβάλλοντας στο βραβείο Πούλιτζερ που απέσπασαν οι συντάκτες της εφημερίδας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όταν η Σάλμα Χάγιεκ αποφάσισε να γράψει για την εμπειρία της συνεργασίας με τον παραγωγό του Χόλιγουντ που κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση γυναικών, οι φίλοι της, η οικογένεια και οι μάνατζερ προσδοκούσαν ότι θα είναι σαν κάθαρση.

Δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι το άρθρο “Harvey Weinstein Is My Monster Too” (Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι δικό μου τέρας επίσης), στο οποίο αποκάλυψε ότι ο παραγωγός του Χόλιγουντ την παρενοχλούσε σεξουαλικά επί χρόνια θα ήταν ένας από τους λόγους που η εφημερίδα New York Times θα κέρδιζε βραβείο Πούλιτζερ.

“Ήμουν προετοιμασμένη για τρομερές αντιδράσεις” εξηγεί σε συνέντευξή της στο Vogue, η ηθοποιός, η οποία ξεκίνησε ως πρωταγωνίστρια σε τηλενουβέλες στην πατρίδα της το Μεξικό και στη συνέχεια αναζήτησε την τύχη στο Χόλιγουντ το 1991.

“Κάτι ακόμη πιο αναπάντεχο συνέβη” αναφέρει η Σάλμα Χάγιεκ. “Οι άνθρωποι τηλεφωνούσαν και έλεγαν: Μπορούμε να έχουμε το όνομα του συντάκτη που έγραψε το άρθρο για εκείνη;” σημειώνει.

“Το έγραψα μόνη μου. Κάθε λέξη!” υπογραμμίζει.

Στην αρχή, όπως αποκαλύπτει οργίστηκε και σκεφτόταν: “Έγραψα ένα άρθρο για την υποτίμηση και όλοι με υποτιμούν”. “Στη συνέχεια είπα στον εαυτό μου “μπορώ να γράψω” που ήταν μεγάλη υπόθεση, καθώς είμαι δυσλεκτική. Μου έδωσε τόση αυτοπεποίθηση αυτό το άρθρο. Και μετά με απελευθέρωσε”, τονίζει η 52χρονη ηθοποιός, η οποία είναι παντρεμένη με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Φρανσουά Ανρί Πινό.

Η Σάλμα Χάγιεκ αναφέρει ότι στο Χόλιγουντ συνάντησε δυσκολίες ως 35χρονη ηθοποιός με καταγωγή από το Μεξικό και τον Λίβανο, ωστόσο σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

“Νομίζω ότι τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου είναι τώρα. Πρέπει να καταλάβετε, είμαι 52. Ακόμη και πριν από 20 χρόνια, ήταν πολύ διαφορετικά για τις γυναίκες. Πώς ορίζει την επιτυχία; “Η επιτυχία έχει να κάνει με αυτή την ερώτηση λέει: «Αν πάρουν τα πάντα μακριά από σας, μπορείτε να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να είστε περήφανοι για το ταξίδι σας;»”.

“Όσον αφορά τη δύναμη της αλλαγής; «Νομίζω ότι η δύναμη μου για αλλαγή είμαι εγώ», λέει στη συνέντευξή της στο τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue που επιμελήθηκε η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ και είναι αφιερωμένο σε γυναίκες που εμπνέουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Παράδοση άνευ όρων» η συμφωνία με το Ιράν – Δεν υπάρχουν όρια στη δύναμή μου
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τη διαχείριση του πολέμου με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε αποτελεί αποτέλεσμα αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος και διπλωματικής πίεσης
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν κερδίζει έδαφος, οι αντίπαλοί του ανησυχούν
Για τους αντιπάλους της Τεχεράνης μοιάζει περισσότερο με την «κατάρα του αιώνα» - «Πήγαμε να ανατρέψουμε το καθεστώς και καταλήξαμε με την Ουάσιγκτον να παρέχει ουσιαστικά νομιμότητα» τονίζει Ισραηλινός αναλυτής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Ομάν: «διπρόσωπο ή ουδέτερο»; – Πώς η «Ελβετία της Μέσης Ανατολής» προκάλεσε την οργή του Τραμπ και «γλίτωσε» από το Ιράν
Ο ουδέτερος τόνος είχε το κόστος του για τη Μουσκάτ - Οι ΗΠΑ απαίτησαν υποστήριξη από τους συμμάχους τους στον Κόλπο, οι οποίοι δέχονταν σφοδρές επιθέσεις από το Ιράν, με το Ομάν να είναι η λιγότερο πληγείσα χώρα
Ντόναλντ Τραμπ
Η Ρωσία υπόσχεται «σκληρά» αντίποινα για τον βομβαρδισμό διυλιστηρίου – «Αν καεί η Ουκρανία, θα καεί και η Μόσχα» λέει ο Ζελένσκι
Δεν είναι σίγουρο πώς θα αντιδράσει η Ρωσία, αλλά οι δυνάμεις της έχουν βομβαρδίσει συχνά πολιτικούς στόχους σε πόλεις της Ουκρανίας με βαλλιστικούς πυραύλους και drones από την αρχή του πολέμου
Μόσχα
Ο Μακρόν προτρέπει τον Νετανιάχου να επιδείξει «υπευθυνότητα και ορθολογισμό» – Απόφαση «αυθορμητισμού» η συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν
Είπε ότι θα επιδιώξει εκ νέου να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για «να βοηθήσει τον στρατό του Λιβάνου να ανακτήσει τον έλεγχο της επικράτειάς του»
SIMON WOHLFAHRT