Κόσμος

Σάλμα Χάγιεκ: Έγραψα μόνη μου το άρθρο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η Μεξικανο - Αμερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Σάλμα Χάγιεκ, τονίζει ότι έγραψε η ίδια το άρθρο στη "New York Times" για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ,συμβάλλοντας στο βραβείο Πούλιτζερ που απέσπασαν οι συντάκτες της εφημερίδας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όταν η Σάλμα Χάγιεκ αποφάσισε να γράψει για την εμπειρία της συνεργασίας με τον παραγωγό του Χόλιγουντ που κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση γυναικών, οι φίλοι της, η οικογένεια και οι μάνατζερ προσδοκούσαν ότι θα είναι σαν κάθαρση.

Δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι το άρθρο “Harvey Weinstein Is My Monster Too” (Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι δικό μου τέρας επίσης), στο οποίο αποκάλυψε ότι ο παραγωγός του Χόλιγουντ την παρενοχλούσε σεξουαλικά επί χρόνια θα ήταν ένας από τους λόγους που η εφημερίδα New York Times θα κέρδιζε βραβείο Πούλιτζερ.

“Ήμουν προετοιμασμένη για τρομερές αντιδράσεις” εξηγεί σε συνέντευξή της στο Vogue, η ηθοποιός, η οποία ξεκίνησε ως πρωταγωνίστρια σε τηλενουβέλες στην πατρίδα της το Μεξικό και στη συνέχεια αναζήτησε την τύχη στο Χόλιγουντ το 1991.

“Κάτι ακόμη πιο αναπάντεχο συνέβη” αναφέρει η Σάλμα Χάγιεκ. “Οι άνθρωποι τηλεφωνούσαν και έλεγαν: Μπορούμε να έχουμε το όνομα του συντάκτη που έγραψε το άρθρο για εκείνη;” σημειώνει.

“Το έγραψα μόνη μου. Κάθε λέξη!” υπογραμμίζει.

Στην αρχή, όπως αποκαλύπτει οργίστηκε και σκεφτόταν: “Έγραψα ένα άρθρο για την υποτίμηση και όλοι με υποτιμούν”. “Στη συνέχεια είπα στον εαυτό μου “μπορώ να γράψω” που ήταν μεγάλη υπόθεση, καθώς είμαι δυσλεκτική. Μου έδωσε τόση αυτοπεποίθηση αυτό το άρθρο. Και μετά με απελευθέρωσε”, τονίζει η 52χρονη ηθοποιός, η οποία είναι παντρεμένη με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Φρανσουά Ανρί Πινό.

Η Σάλμα Χάγιεκ αναφέρει ότι στο Χόλιγουντ συνάντησε δυσκολίες ως 35χρονη ηθοποιός με καταγωγή από το Μεξικό και τον Λίβανο, ωστόσο σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

“Νομίζω ότι τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου είναι τώρα. Πρέπει να καταλάβετε, είμαι 52. Ακόμη και πριν από 20 χρόνια, ήταν πολύ διαφορετικά για τις γυναίκες. Πώς ορίζει την επιτυχία; “Η επιτυχία έχει να κάνει με αυτή την ερώτηση λέει: «Αν πάρουν τα πάντα μακριά από σας, μπορείτε να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να είστε περήφανοι για το ταξίδι σας;»”.

“Όσον αφορά τη δύναμη της αλλαγής; «Νομίζω ότι η δύναμη μου για αλλαγή είμαι εγώ», λέει στη συνέντευξή της στο τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue που επιμελήθηκε η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ και είναι αφιερωμένο σε γυναίκες που εμπνέουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίντσι Γκράχαμ: Το ταξίδι στο Κίεβο και οι θεωρίες συνωμοσίας για «εξελιγμένη δολοφονία» από τη Ρωσία
Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής πέθανε σε ηλικία 71 ετών - Υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους πολέμιους της Ρωσίας - «Πιστεύω ότι το FBI σπαταλά τον χρόνο του» είπε ο Τραμπ
Λίντσεϊ Γκράχαμ
Απειλές Τραμπ για πλήγματα σε εργοστάσια και γέφυρες στο Ιράν: Κρίσιμη συνεδρίαση για μεγάλη επίθεση
«Την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν σειρά οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί» και τη μεθεπόμενη θα «πάρουν σειρά οι γέφυρες» αν οι Ιρανοί «δεν καθίσουν στο τραπέζι να διαπραγματευτούν», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News
Ντόναλντ Τραμπ 5
Με Αλτσχάιμερ διαγνώστηκε ο ηρωικός πιλότος που προσυδάτωσε το αεροπλάνο στον ποταμό Χάντσον και έσωσε 155 ζωές
Η πτήση 1549 της US Airways προσυδατώθηκε στον ποταμό Χάντσον στις 15 Ιανουαρίου 2009, αφού και οι δύο κινητήρες της έπαυσαν να λειτουργούν λόγω σύγκρουσης με ένα σμήνος χηνών
Sully' Sullenberger
Νύχτα κόλασης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτύπησε αμερικανικές βάσεις σε Ιορδανία, Κουβέιτ και Μπαχρέιν – Ανελέητο σφυροκόπημα από τις ΗΠΑ
Το Ιράν προειδοποιεί πως τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι οι ΗΠΑ να σταματήσουν τις επιθέσεις ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να πλήξει ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και γέφυρες
U.S. Central Command