Κόσμος

Σάλος από δημοσίευμα που παρομοιάζει με πίθηκο υπουργό της Γαλλίας

Σάλος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα ακροδεξιού περιοδικού που παρομοιάζει την υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας με πίθηκο. Το δημοσίευμα χαρακτηρίστηκε ρατσιστικό από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας και οι γαλλικές δικαστικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα.

Η Τομπιρά, όπως ονομάζεται η υπουργός Δικαιοσύνης, η οποία έχει γεννηθεί στην Γαλλική Γουιάνα, στοχοθετήθηκε από τη συντηρητική δεξιά και την ακροδεξιά ιδίως επειδή ήταν αυτή που εισήγαγε στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Τις τελευταίες εβδομάδες οι επιθέσεις εναντίον της πολλαπλασιάζονται.

Η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε προκαταρκτική εξέταση για “δημόσια προσβολή ρατσιστικού χαρακτήρα” για το δημοσίευμα του περιοδικού Minute. Στο εξώφυλλό του το περιοδικό έκανε λογοπαίγνιο με δύο ιδιωματικές εκφράσεις φαινομενικά “αθώες”, που όμως στην κυριολεξία τους σχηματίζουν τη φράση “Η πονηρή σαν τον πίθηκο Τομπιρά ξαναβρήκε την μπανάνα της”.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του περιοδικού ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς εξήγησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ποια μέσα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος από την κυκλοφορία.

Οι ρατσιστικές ύβρεις τιμωρούνται στη Γαλλία με φυλάκιση έως 6 μηνών και πρόστιμο έως 25.000 ευρώ

Σύμφωνα με το ίδιο το Minute, έχουν τυπωθεί 40.000 αντίτυπα τα οποία εξακολουθούν να πωλούνται κανονικά και σήμερα. Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας διανομής Τύπου Presstalis είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μόνο με δικαστική απόφαση μπορεί να σταματήσει η κυκλοφορία ενός εντύπου και ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Οι ρατσιστικές ύβρεις τιμωρούνται στη Γαλλία με φυλάκιση έως 6 μηνών και πρόστιμο έως 25.000 ευρώ.

Η ίδια η Τομπιρά ωστόσο αρνείται να καταθέσει αγωγή εναντίον όσων την προσβάλουν με το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό απλώς θα τους διαφημίσει και θα ενισχύσει την υποστήριξη προς την άκρα δεξιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 19χρονο Ιταλό στη Βρετανία γιατί “έκλεβε” τις δουλειές από τους ντόπιους

Θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς η Όπρα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1