Σάλος! Εντολή σε Αμερικανούς στρατιώτες να “κουκουλώνουν” την παιδεραστία!

Μόνο οργή προκαλεί η αποκάλυψη ότι Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν είχαν εντολή να μην καταγγέλλουν τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων!

Έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη αναφέρει ότι Αμερικανοί στρατιώτες που υπηρετούν στο Αφγανιστάν, είχαν επί χρόνια εντολή να μην καταγγέλλουν την –ιδιαίτερα διαδομένη στις τάξεις της αφγανικής αστυνομίας- πρακτική της σεξουαλικής σκλαβιάς αγοριών.

Η έρευνα από τις υπηρεσίες του γενικού εισαγγελέα του Πενταγώνου έγινε μετά από σειρά ρεπορτάζ για την παιδεραστία στην αφγανική αστυνομία. Τη λεγόμενη «bacha bazi» (σ.σ. «παιχνίδι με τα αγόρια», στη γλώσσα νταρί). Μια πρακτική που χαρακτηρίζεται βαθιά ριζωμένη στην αφγανική αστυνομία.

Το «μπάτσα μπάζι» παραμένει εξαιρετικά διαδεδομένη πρακτική σε ορισμένες περιοχές του ανατολικού, του νότιου και του βόρειου Αφγανιστάν. Αγόρια προεφηβικής ηλικίας αναγκάζονται να ντύνονται με γυναικεία ρούχα, να χορεύουν και μετατρέπονται σε σεξουαλικούς σκλάβους στελεχών των αφγανικών δυνάμεων.

Εντολή: Μη μιλάτε

Αποκαλύφθηκε ότι δίνονταν οδηγίες στους Αμερικανούς στρατιώτες να μη μιλούν. Να κουκουλώνουν δηλαδή την παιδεραστία!

Ένας στρατιώτης «αφηγήθηκε ότι όταν ενημέρωσε τους ανωτέρους του. Πήρε απαντήσεις όπως: “δεν μπορεί να γίνει τίποτα”, “είναι πέραν του δικού μας ελέγχου”, “αυτό είναι το Αφγανιστάν”, ή ακόμη “δική τους χώρα είναι”», αναφέρεται στην έκθεση.

Επίσημα, το Πεντάγωνο δεν έχει αποθαρρύνει ποτέ την καταγγελία σεξουαλικών εγκλημάτων. Αλλά στις ενημερώσεις για το Αφγανιστάν αναφερόταν ρητώς ότι η παιδεραστία είναι μια πρακτική «γενικά αποδεκτή» στη χώρα.

Απαγόρευση δια νόμου!

Ο νόμος στις ΗΠΑ απαγορεύει τη χορήγηση αμερικανικής βοήθειας σε αστυνομικές ή στρατιωτικές μονάδες στο εξωτερικό που διαπράττουν τέτοιου είδους παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πέρυσι, μετά τις αποκαλύψεις του Γαλλικού Πρακτορείου και άλλων μέσων ενημέρωσης για την πρακτική, Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί είχαν απαιτήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για να καταπολεμηθεί η σεξουαλική σκλαβιά αγοριών στις τάξεις των αφγανικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊός: Μειώνονται κρούσματα και θάνατοι αλλά ακόμη δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων

Κορονοϊός: Μειώνονται κρούσματα και θάνατοι αλλά ακόμη δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων

Τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορονοϊό μειώθηκαν κατά 30% στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη. Την ίδια ώρα ... Διαβάστε περισσότερα
Εμβόλιο Moderna: Τροποποίηση κατά της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής εστάλη για κλινική δοκιμή

Εμβόλιο Moderna: Τροποποίηση κατά της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής εστάλη για κλινική δοκιμή

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι μια τροποποιημένη έκδοση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, που παρασκευάστηκε ειδικά για την καταπολέμηση της νοτιοαφρικανικής ... Διαβάστε περισσότερα
Sputnik-V και στην Ονδούρα – Εγκρίθηκε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Sputnik-V και στην Ονδούρα – Εγκρίθηκε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Η υγειονομική ρυθμιστική αρχή της Δημοκρατίας της Ονδούρας ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων( RDIF). «Το ... Διαβάστε περισσότερα
Ο Γενς Σπαν και η σύνδεση εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ κορονοϊού με ιδιωτικές ελευθερίες

Ο Γενς Σπαν και η σύνδεση εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ κορονοϊού με ιδιωτικές ελευθερίες

«Μπορεί κανείς να προβλέψει» ενδεχόμενη σύνδεση του πρόσφατου αρνητικού τεστ κορονοϊού και του εμβολιασμού με την αποκατάσταση ελευθεριών που έχουν περιοριστεί λόγω της πανδημίας, δήλωσε ... Διαβάστε περισσότερα
Ελβετία: «Προσεκτικό και σταδιακό» άνοιγμα από την 1η Μαρτίου

Ελβετία: «Προσεκτικό και σταδιακό» άνοιγμα από την 1η Μαρτίου

Η κυβέρνηση στην Ελβετία έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων, όπως των καταστημάτων, των μουσείων και των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, επιλέγοντας ένα ... Διαβάστε περισσότερα