Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάλος για το δεξί χέρι του Τζόνσον που αλώνιζε την Βρετανία σπάζοντας την καραντίνα

Σάλος για το δεξί χέρι του Τζόνσον που αλώνιζε την Βρετανία σπάζοντας την καραντίνα

Τον λένε Ντομινίκ Κάμινγκς και είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Κάμινγκς, ανώτερος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον διέσχισε την μισή Βρετανία ταξιδεύοντας 400 χιλιόμετρα κατά την διάρκεια της καραντίνας. Ο ίδιος ο Τζόνσον τον κάλυψε απόλυτα λέγοντας ότι είναι κατανοητές οι ενέργειες του Ντόμινικ Κάμινγκς.

“Νομίζω ότι αυτό που έκαναν ήταν εντελώς κατανοητό”, δήλωσε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Νομίζω ότι οποιοσδήποτε πατέρας, οποιοσδήποτε γονέας μπορεί να καταλάβει ειλικρινά τι έκανε (ο Κάμινγκς) και εγώ σίγουρα το καταλαβαίνω”.

Η κάλυψη αυτή εξόργισε τους πολίτες, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το κόμμα του Τζόνσον, τους Συντηρητικούς.

Υποτίθεται ότι ο Κάμινγκς επειδή η σύζυγός του ήταν άρρωστη και ο ίδιος εργαζόταν δεν μπορούσαν να φροντίσουν το παιδί τους και έτσι το πήγαν στους παππούδες του.

«…Καταλήγω ότι ταξιδεύοντας προκειμένου να βρει τη σωστή φροντίδα για το παιδί του, τη στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να μεριμνήσουν λόγω του κορονοϊού και όταν δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση, νομίζω ότι ακολούθησε το ένστικτο κάθε πατέρα και κάθε γονέα. Και δεν τον κατακρίνω γι’ αυτό», είπε ο Τζόνσον.

Το θέμα είναι ότι ενώ τα σκληρά μέτρα της καραντίνας ήταν σε ισχύ, ο άνθρωπος δίπλα στον πρωθυπουργό δεν ενημέρωσε κανέναν για την μετακίνηση αυτή, όσο δικαιολογημένη κι αν ήταν. Η οργή είναι τόσο μεγάλη που γιατροί απειλούν να παραιτηθούν αν δεν απομακρυνθεί από την θέση του ο άνθρωπος αυτός.

Το θράσος πάντως του Κάμινγκς ήταν μεγάλο όταν την ώρα που τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι τους επέπληξε γιατί δεν τηρούν τις αποστάσεις…

https://twitter.com/21olijas/status/1264598296015896576?s=20

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις