Κόσμος

Σάλος με τη συνέντευξη της Σκάρλετ Τζοχάνσον στο “As If”

Στο θέμα των ρόλων, τους οποίους μπορεί ή δεν μπορεί να υποδυθεί ένας ηθοποιός, επανήλθε σε συνέντευξή της η ηθοποιός Σκάρλετ Τζοχάνσον.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στο περιοδικό “As If”, η ηθοποιός είπε ότι το πολιτικά ορθό δεν μπορεί να καθορίσει τους ρόλους που θα παίξει ένας ηθοποιός.
«Ξέρετε ως ηθοποιός μπορώ να υποδυθώ οποιοδήποτε πρόσωπο ή δέντρο ή ζώο, γιατί αυτό είναι η δουλειά μου και οι απαιτήσεις αυτής», είπε η Τζοχάνσον στο περιοδικό.

Η δήλωσή της αυτή σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί χρήστες έγραψαν ότι δεν υπάρχουν δέντρα ή ζώα που θα μπορούσαν να υποδυθούν έναν ρόλο, αλλά υπάρχουν ηθοποιοί της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που μπορούν να παίξουν αντίστοιχους ρόλους.

Μετά από τα σχόλια αυτά, η ηθοποιός επανήλθε μιλώντας στο CNN διευκρινίζοντας πως τα λόγια της δεν αποδόθηκαν ακριβώς όπως τα είπε. «Πιστεύω ότι σε έναν ιδανικό κόσμο ο κάθε ηθοποιός θα πρέπει να μπορεί να παίξει οποιονδήποτε ρόλο εξυπηρετεί την τέχνη σε όλες τις μορφές», τόνισε.

Όπως υποστήριξε η ηθοποιός, μιλώντας στο Variety, τα όσα είπε στο περιοδικό αποδόθηκαν με σκοπό να προσελκύσουν clickbait, καθώς όπως επισήμανε η ερώτηση στην οποία απάντησε αφορούσε την αντιπαράθεση ανάμεσα στο πολιτικά ορθό και την τέχνη και όχι στον τρόπο επιλογής ενός καστ για μία ταινία ή τηλεοπτική σειρά.

Η ηθοποιός το 2018 παραιτήθηκε από τον ρόλο ενός τρανς άνδρα που θα υποδύονταν στην ταινία Rub & Tug μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή της.

«Αναγνωρίζω ότι στην πραγματικότητα στη βιομηχανία μου [του θεάματος] υπάρχουν μεγάλες διαφορές και ευνοούνται οι καυκάσιοι ηθοποιοί και δεν δίνονται σε όλους τους ηθοποιούς οι ίδιες ευκαιρίες», είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Συνεδριάζουν οι ηγέτες της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας για να προωθήσουν την υπόθεση της ανεξαρτησίας τους
Οι τρεις πρόκειται να υπογράψουν μια συμφωνία για να ασκήσουν πίεση στην Ντάουνινγκ Στριτ ώστε να οργανώσει δημοψηφίσματα για την ανεξαρτησία
Από αριστερά: Ο Άντι Μπέρναμ, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Τζον Σουίνι, πρωθυπουργός της Σκωτίας
Ο βασιλιάς Κάρολος καλεί τους γίγαντες του ΑΙ, Nvidia, Google DeepMind, OpenAI, Anthropic – Αυξάνονται οι φόβοι για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης
Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι κατά την συνάντηση θα συζητηθεί πώς η AI μπορεί να αξιοποιηθεί κατά τρόπους που θα ωφελούν την κοινωνία και θα συμβάλλουν «στην άνθιση τόσο των ανθρώπων όσο και του πλανήτη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Κίνα: Αβάσιμες κατηγορίες ότι παρείχαν στο Ιράν δορυφορικές φωτογραφίες στρατιωτικής βάσης στην Ιορδανία
Στις 17 Ιουλίου, το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους κατά της αεροπορικής βάσης Μουαφάκ Σάλτι της Ιορδανίας, όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις και τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους
O Γκούο Τζιακούν
Οτμάν Γκαριντό: Ξεκίνησε στο Παρίσι η δίκη του Γάλλου τζιχαντιστή – Οι φωτογραφίες με αποκεφαλισμένα πτώματα στο κινητό
Κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δημόσια εκτέλεση δύο Ιρανών το 2015 στη Συρία και ότι αποκεφάλισε ένα τρίτο θύμα σε χρόνο και τόπο που δεν έχουν προσδιοριστεί
Κομβόι μεταφοράς τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία στο Ιράκ