Κόσμος

Σάλος με τη συνέντευξη της Σκάρλετ Τζοχάνσον στο “As If”

Στο θέμα των ρόλων, τους οποίους μπορεί ή δεν μπορεί να υποδυθεί ένας ηθοποιός, επανήλθε σε συνέντευξή της η ηθοποιός Σκάρλετ Τζοχάνσον.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στο περιοδικό “As If”, η ηθοποιός είπε ότι το πολιτικά ορθό δεν μπορεί να καθορίσει τους ρόλους που θα παίξει ένας ηθοποιός.
«Ξέρετε ως ηθοποιός μπορώ να υποδυθώ οποιοδήποτε πρόσωπο ή δέντρο ή ζώο, γιατί αυτό είναι η δουλειά μου και οι απαιτήσεις αυτής», είπε η Τζοχάνσον στο περιοδικό.

Η δήλωσή της αυτή σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί χρήστες έγραψαν ότι δεν υπάρχουν δέντρα ή ζώα που θα μπορούσαν να υποδυθούν έναν ρόλο, αλλά υπάρχουν ηθοποιοί της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που μπορούν να παίξουν αντίστοιχους ρόλους.

Μετά από τα σχόλια αυτά, η ηθοποιός επανήλθε μιλώντας στο CNN διευκρινίζοντας πως τα λόγια της δεν αποδόθηκαν ακριβώς όπως τα είπε. «Πιστεύω ότι σε έναν ιδανικό κόσμο ο κάθε ηθοποιός θα πρέπει να μπορεί να παίξει οποιονδήποτε ρόλο εξυπηρετεί την τέχνη σε όλες τις μορφές», τόνισε.

Όπως υποστήριξε η ηθοποιός, μιλώντας στο Variety, τα όσα είπε στο περιοδικό αποδόθηκαν με σκοπό να προσελκύσουν clickbait, καθώς όπως επισήμανε η ερώτηση στην οποία απάντησε αφορούσε την αντιπαράθεση ανάμεσα στο πολιτικά ορθό και την τέχνη και όχι στον τρόπο επιλογής ενός καστ για μία ταινία ή τηλεοπτική σειρά.

Η ηθοποιός το 2018 παραιτήθηκε από τον ρόλο ενός τρανς άνδρα που θα υποδύονταν στην ταινία Rub & Tug μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή της.

«Αναγνωρίζω ότι στην πραγματικότητα στη βιομηχανία μου [του θεάματος] υπάρχουν μεγάλες διαφορές και ευνοούνται οι καυκάσιοι ηθοποιοί και δεν δίνονται σε όλους τους ηθοποιούς οι ίδιες ευκαιρίες», είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εφιάλτης το ταξίδι δύο γυναικών στο Πακιστάν: Έπεσαν θύματα απαγωγής, βασανιστηρίων και βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
Οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το Πακιστάν, κατόπιν πρόσκλησης ενός άνδρα που είχαν γνωρίσει στη Σιγκαπούρη, με τον οποίο αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί μια επιχείρηση κρυπτονομισμάτων
Πακιστάν
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft
Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Φρούριο» η Άγκυρα για τον Τραμπ – 1.000 άτομα στην αμερικανική αποστολή, έλεγχοι με ακτίνες Χ στο ξενοδοχείο όπου θα μένει
Αύριο Τρίτη (07.07.2026) στις 15:00 η συνάντηση Ερντογάν με Τραμπ - Αναλυτικά το πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου - Στην Άγκυρα βρίσκεται ήδη ο Μαρκ Ρούτε
Το ξενοδοχείο στην Άγκυρα όπου θα μένει ο Τραμπ
Αλεξέι Ναβάλνι: Κυρώσεις από τη Βρετανία σε 2 ρωσικά ινστιτούτα και 7 επτά πρόσωπα για τη δηλητηρίαση του
«Η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και άμεση απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS