Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Σάλος στη Βρετανία από ροζ σκάνδαλο στο Βασιλικό Ναυτικό

ροζ σκάνδαλο Βρετανία Βασιλικό Ναυτικό

Μια υπόθεση που έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει πρώτο θέμα τα tabloids. Ένα ροζ σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται μέλη του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας.

Δεν… “ονειρεύονταν” τίποτα λιγότερο τα βρετανικά tabloids. Ένα ροζ σκάνδαλο, με “καυτές” λεπτομέρειες. Μια νεαρή υπολοχαγός που είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανώτερό της. Ένας άλλος ανώτερος αξιωματικός που είχε σχέσεις με υφιστάμενή του. Μια εντολή… συγκάλυψης και φυσικά σάλος!

Οι χρυσές επωμίδες και οι εντολές

Η 25χροη ανθυπολοχαγός Ρεμπέκα Έντουαρντς είναι ο ένα από τα πρόσωπα του σκανδάλου. Το δεύτερο είναι ο 41χρονος Στιούαρτ Άρμστρογνκ, κυβερνήτης του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου HMS Vigilant, ενός από τα “κοσμήματα” του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας.

Η Έντουαρντς και ο Άρμστρονγκ είχαν σεξουαλικές σχέσεις. Μόνο που αυτό απαγορεύεται. Να έχουν σχέσεις δυο μέλη του ίδιου πληρώματος του Βασιλικού Ναυτικού, δηλαδή.

Η 25χρονη Ρεμπέκα Έντουαρντς

Και δεν είναι μόνο αυτό. Φαίνεται πως ήταν και προκλητικοί προς τους συναδέλφους τους. Η 25χρονη κατηγορείται από άλλους αξιωματικούς πως φορούσε τη στολή του κυβερνήτη και έδινε… εντολές.

Φορούσε τις χρυσές επωμίδες του Άρμστρονγκ και ως αστείο, έδινε εντολές σε άλλους αξιωματικούς. Οι οποίοι μάλλον δεν το βρήκαν και τόσο αστείο!

Μάλιστα, πέντε αξιωματικοί που υπηρετούν στο ίδιο υποβρύχιο, απείλησαν να παραιτηθούν.

Το ροζ σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν ένα μέλος του πληρώματος ενημέρωσε τους ανωτέρους του για τη σχέση του Άρμστονγκ με την Έντουαρντς. Ο 41χρος κυβερνήτης τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα.

Ο 41χρονος κυβερνήτης Στιούαρτ Άρμστρονγκ

Ροζ σκάνδαλο Νο2

Δεν είναι όμως μόνο κυβερνήτης του υποβρυχίου που είχε σεξουαλική σχέση με άλλο μέλος του πληρώματος. Και ο δεύτερος στην ιεραρχία του HMS Vigilant, Μάικλ Σιλ κατηγορείται πως είχε σχέση με υφιστάμενή του. Και ο Σιλ τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, το υποβρύχιο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του για τις ΗΠΑ και βρισκόταν στον Ατλαντικό Ωκεανό. Όταν «έδεσε» στην Ατλάντα, τα μέλη που εμπλέκονται στο ροζ σκάνδαλο, αποβιβάστηκαν και ξεκίνησε έρευνα.

Η νέα τροπή

Ο κυβερνήτης και ο αναπληρωτής του φαίνεται να είχαν δώσει εντολή σε όλα τα μέλη του πληρώματος να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στα social media. Γιατί; Γιατί φοβόντουσαν πως θα έβγαιναν κι άλλα στη φόρα.

Κάθε ναύτης στο υποβρύχιο, μάλιστα, πήρε εντολή να ενημερώσει τον Μάιλ Σιλ για το αν είχε ακολουθήσει την εντολή που δόθηκε!

Όπως αποκαλύπτεται, το γεγονός πως η σεξουαλική σχέση του Άρμστρονγκ διέρρευσε ήταν η αιτία να δοθεί η εντολή για… σιγή ιχθύος στα social media.

Η ειρωνεία είναι πως ανάμεσα στους αξιωματικούς που δεν υπάκουσαν ήταν η 25χρονη Ρεμπέκα Έντουαρντς. Έτσι, βγήκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της. Όταν την περασμένη Παρασκευή ο λογαριασμός της στο Facebook “κατέβηκε”, ήταν αργά.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του πληρώματος έλαβαν το εξής μήνυμα: «Όλα τα μέλη του πληρώματος καλούνται άμεσα να διαγράψουν όλους τους λογαριασμούς τους στα social media». Η εντολή αφορούσε Facebook, Messenger, WhatsApp, Snapchat, Twitter, Instagram κ.α.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Express, Metro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις