Κόσμος

Σάλος στο Περού: Βίντεο αποκαλύπτει ευθύνες της αστυνομίας για τραγωδία με 13 νεκρούς (video)

Αναβρασμός στο Περού έπειτα από τη διαρροή βίντεο που δείχνει πως η αστυνομία ευθύνεται για τραγωδία με πολλούς νεκρούς σε ντίσκο. Αυτό αποδεικνύει ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι είπαν ψέματα στις καταθέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, δυνάμεις της αστυνομίας του Περού πραγματοποίησαν έφοδο σε ντίσκο για να κάνουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Από την εισβολή επικράτησε πανικός με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να ποδοπατηθούν στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη.

Η ομάδα της αστυνομίας που επενέβη τη νύχτα της 22ας Αυγούστου 2020 για να σταματήσει η γιορτή, που απαγορευόταν στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, ισχυρίστηκε ότι η πόρτα έκλεισε εξαιτίας της προσπάθειας των νεαρών να γλιτώσουν, όμως, μάρτυρες ανέφεραν ότι την πόρτα του καταστήματος είχαν μπλοκάρει οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Ωστόσο, πλάνα από κάμερα ασφαλείας που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ του Περού καταγράφουν έναν αστυνομικό να κλείνει την πόρτα της ντίσκο λίγο πριν συμβεί η τραγωδία. Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση της Λίμα ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα με τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει λόγο για “νέες πληροφορίες…”.

Περού: Το χρονικό της τραγωδίας και οι μοιραίοι χειρισμοί 

“Ναι, ο επικεφαλής της επιχείρησης δεν είπε την αλήθεια κι αυτό δεν είναι αποδεκτό”, σχολίασε ο πρωθυπουργός του Περού, Ουάλτερ Μάρτος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ ήδη έχουν παραιτηθεί τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Προσοχή, το βίντεο περιλαμβάνει σκληρές εικόνες:

Το πάρτι γενεθλίων της 22ας Αυγούστου είχε οργανωθεί μέσω social media, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω κορονοϊού.

Στο ποδοπάτημα που ακολούθησε 12 γυναίκες και ένας άνδρας πέθαναν, όλοι τους από ασφυξία. Ανάμεσα στα 13 θύματα, τα 11 – διαγνώστηκε μεταθανάτια – πως είχαν προσβληθεί από τον ιό.

Προσοχή, και αυτό το βίντεο περιέχει σκληρές σκηνές:

Από τους 23 συλληφθέντες, οι 15 είχαν, επίσης, προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Υπενθυμίζεται ότι η περουβιανή κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που έχει σαρώσει τη χώρα, ενώ οι παραβάτες αντιμετωπίζουν ακόμη και φυλάκιση τριών μηνών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η αστυνομία φέρεται να έκανε και χρήση δακρυγόνων μέσα στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο, όμως οι αρχές τις διαψεύδουν.

Το Περού έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 29.000 θανάτους εξαιτίας του Covid – 19 επί συνόλου 650.000 και πλέον, μολύνσεων από τον θανατηφόρο ιό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Το «σκωτσέζικο ντους» για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και οι νέες απειλές στις ΗΠΑ – Επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό ο Τραμπ
Την ώρα που η Τεχεράνη παίρνει πίσω το άνοιγμα της σημαντικής θαλάσσιας οδού, ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί έκτακτη σύσκεψη για τις νέες απειλές των Φρουρών τις Επανάστασης που κάνουν λόγο για παραβίαση της εκεχειρίας
Cargo vessels congestion blocking maritime traffic in the Strait of Hormuz, tankers and container cargo ships clustered in aerial 3D illustration render. Strategic maritime chokepoint linking the Persian Gulf and Gulf of Oman. Global trade dependency, export logistics, freight transport, supply chain vulnerability, geopolitical tension 3D
Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ
«Η προσέγγιση στα Στενά του Ορμούζ θα θεωρηθεί συνεργασία με τον εχθρό και το πλοίο που παραβιάζει την απαγόρευση θα γίνει στόχος», λέει το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης
FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo
Δύο πλοία με ινδική σημαία δέχτηκαν επίθεση στα Στενά του Ορμούζ, επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της Ινδίας
Ο πρέσβης του Ιράν στο Νέο Δελχί κλήθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΥΠΕΞ της Ινδίας μετέφερε τη βαθιά ανησυχία της για το περιστατικό
Τάνκερ και πλοία στα Στενά του Ορμούζ