Κόσμος

Σάλος στο Περού: Βίντεο αποκαλύπτει ευθύνες της αστυνομίας για τραγωδία με 13 νεκρούς (video)

Αναβρασμός στο Περού έπειτα από τη διαρροή βίντεο που δείχνει πως η αστυνομία ευθύνεται για τραγωδία με πολλούς νεκρούς σε ντίσκο. Αυτό αποδεικνύει ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι είπαν ψέματα στις καταθέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, δυνάμεις της αστυνομίας του Περού πραγματοποίησαν έφοδο σε ντίσκο για να κάνουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Από την εισβολή επικράτησε πανικός με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να ποδοπατηθούν στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη.

Η ομάδα της αστυνομίας που επενέβη τη νύχτα της 22ας Αυγούστου 2020 για να σταματήσει η γιορτή, που απαγορευόταν στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, ισχυρίστηκε ότι η πόρτα έκλεισε εξαιτίας της προσπάθειας των νεαρών να γλιτώσουν, όμως, μάρτυρες ανέφεραν ότι την πόρτα του καταστήματος είχαν μπλοκάρει οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Ωστόσο, πλάνα από κάμερα ασφαλείας που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ του Περού καταγράφουν έναν αστυνομικό να κλείνει την πόρτα της ντίσκο λίγο πριν συμβεί η τραγωδία. Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση της Λίμα ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα με τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει λόγο για “νέες πληροφορίες…”.

Περού: Το χρονικό της τραγωδίας και οι μοιραίοι χειρισμοί 

“Ναι, ο επικεφαλής της επιχείρησης δεν είπε την αλήθεια κι αυτό δεν είναι αποδεκτό”, σχολίασε ο πρωθυπουργός του Περού, Ουάλτερ Μάρτος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ ήδη έχουν παραιτηθεί τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Προσοχή, το βίντεο περιλαμβάνει σκληρές εικόνες:

Το πάρτι γενεθλίων της 22ας Αυγούστου είχε οργανωθεί μέσω social media, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω κορονοϊού.

Στο ποδοπάτημα που ακολούθησε 12 γυναίκες και ένας άνδρας πέθαναν, όλοι τους από ασφυξία. Ανάμεσα στα 13 θύματα, τα 11 – διαγνώστηκε μεταθανάτια – πως είχαν προσβληθεί από τον ιό.

Προσοχή, και αυτό το βίντεο περιέχει σκληρές σκηνές:

Από τους 23 συλληφθέντες, οι 15 είχαν, επίσης, προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Υπενθυμίζεται ότι η περουβιανή κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που έχει σαρώσει τη χώρα, ενώ οι παραβάτες αντιμετωπίζουν ακόμη και φυλάκιση τριών μηνών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η αστυνομία φέρεται να έκανε και χρήση δακρυγόνων μέσα στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο, όμως οι αρχές τις διαψεύδουν.

Το Περού έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 29.000 θανάτους εξαιτίας του Covid – 19 επί συνόλου 650.000 και πλέον, μολύνσεων από τον θανατηφόρο ιό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Ο Τραμπ θερίζει ό,τι έσπειρε: Η άρνηση των συμμάχων να τον στηρίξουν για τα Στενά του Ορμούζ και η διπλωματική του απομόνωση
Ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε να αρχίσει ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν χωρίς να νοιαστεί να το συζητήσει με τους συμμάχους της Ουάσιγκτον και τώρα το πληρώνει....
Ντόναλντ Τραμπ 10
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 21
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης