Κόσμος

Σαλβίνι: Πολλές χώρες συμφωνούν στο αντιμεταναστευτικό αλλά δεν το παραδέχονται!

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι εκτιμά ότι η αντιμεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί χαίρει ολοένα και μεγαλύτερης στήριξης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Σαλβίνι, που είναι κι ο ηγέτης της Λέγκα, έκανε αυτές τις δηλώσεις στο περιθώριο συνόδου στη Λιόν της Γαλλίας, όπου συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών των έξι μεγαλύτερων σε πληθυσμό χωρών της ΕΕ: Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία.

Στην ατζέντα της συνόδου αυτής, που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε απόψε, περιλαμβάνονταν το μεταναστευτικό και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.Macron

Σαλβίνι κατά Μακρόν

Εξάλλου, ο Σαλβίνι κάλεσε τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να σταματήσει να τον προσβάλει στο αντιμεταναστευτικό:

“Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Μακρόν με κατηγορεί για ρατσισμό και εγωισμό επειδή σήμερα όλοι οι υπουργοί που ήταν παρόντες υποστήριζαν ότι οι οικονομικοί μετανάστες δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Ευρώπη”, είπε στους δημοσιογράφους ο Σαλβίνι.

Εννέα μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, το μεταναστευτικό αναδεικνύεται στο μείζον θέμα από την κυβέρνηση της Ιταλίας, μιας από τις πύλες εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη.

Παρίσι κατά Ρώμης για το Aquarius

Τον Ιούνιο ο Γάλλος Πρόεδρος είχε καταγγείλει “τον κυνισμό και την ανευθυνότητα” της Ρώμης επειδή η Ιταλία έκλεισε τα λιμάνια της για το πλοίο Aquarius που μετέφερε 630 μετανάστες. Όταν του ζητήθηκε σήμερα να σχολιάσει μια άλλη, πρόσφατη προτροπή του Μακρόν που αφορούσε την εντατικοποίηση των απελάσεων και “έναν καλύτερο έλεγχο των αφίξεων”, ο Σαλβίνι απάντησε: “Αν ο Μακρόν είναι στην ίδια γραμμή, τότε δίνουμε τον ίδιο αγώνα”.

“Ίσως πού και πού η Γαλλία μπορεί να ξανανοίγει τη μεθοριακή διάβαση στο Βιντιμίλε και να σταματήσει να μας προσβάλει”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στη μεθοριακή πόλη απ’ όπου περνούσαν χιλιάδες μετανάστες από την Ιταλία, κατευθυνόμενοι προς τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Από το 2015 η Γαλλία τούς εμποδίζει συστηματικά να περνούν τα σύνορα.Migrants

Στα χνάρια της Ουγγαρίας…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται πολύ διχασμένη στο μεταναστευτικό. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε – Μαρλάσκα, εκτίμησε σήμερα ότι “δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση, απλώς κάποιες θέσεις που προσπαθούμε να (…) τις ενώσουμε, όπως αρμόζει στην ΕΕ”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι, κατά το παράδειγμα της Ουγγαρίας, και η χώρα του “θα πει όχι” στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση του ΟΗΕ το οποίο πρόκειται να επικυρωθεί επισήμως τον Δεκέμβριο στο Μαρόκο. Όπως είπε, η Βαρσοβία εκτιμά ότι αυτό το Σύμφωνο μπορεί “να ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πεδίο μάχης» η Γαλλία: Πάνω από 900 τραυματίες και 6.000 προσαγωγές – Φωτιές και δακρυγόνα «σκεπάζουν» Παρίσι, Λυών και Μασσαλία
Αστυνομικός κατηγορείται για βιαιοπραγία αφού εκτόξευσε δακρυγόνο με ευθεία βολή τραυματίζοντας σοβαρά στο πρόσωπο μαθητή λυκείου στην περιοχή του Παρισιού
Διαδηλωτές στο παρίσι
17
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν κατηγορείται ότι έριξε κάτω σημαίες του Ισραήλ και της ΕΕ: «Έβγαλα τη μία και η άλλη έπεσε», είπε
«Η ενέργειά μας αποτελεί μέρος της καταδίκης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας που διαπράττει η ισραηλινή κυβέρνηση», είπε η ομάδα της Χασάν
Ρίμα Χασάν