Κόσμος

Σαλβίνι: Σταδιακά η εφαρμογή του προγράμματος μας – Δεν θα κάνουμε τα πάντα μεμιάς

Ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει πρόθεση να τορπιλίσει τους δημόσιους λογαριασμούς και σχεδιάζει να εφαρμόσει σταδιακά το οικονομικό πρόγραμμά του, επανέλαβε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι πριν από μια συνεδρίαση κατά την οποία θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του 2019.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επενδυτές πώλησαν μαζικά ιταλικά ομόλογα αφότου η κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο εξαιτίας ανησυχιών ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός, ο οποίος περιλαμβάνει την Λέγκα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενδέχεται να εφαρμόσει δημοσιονομικά σχέδια που θα επιβαρύνουν το ήδη τεράστιο ιταλικό κρατικό χρέος και θα παραβιάσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα προεδρεύσει σήμερα συνεδρίασης υπουργών κατά την οποία θα επανεξετασθούν οι δημοσιονομικές προτεραιότητες.

«Είναι σαφές ότι δεν θα κάνουμε τα πάντα μεμιάς, ούτε καν οι Ιταλοί περιμένουν κάτι τέτοιο από εμάς… Αν θέλουμε να κυβερνήσουμε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μπορούμε να τινάξουμε στον αέρα τους δημόσιους λογαριασμούς της», δήλωσε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

«Σταδιακά η εφαρμογή του προγράμματος» λέει ο Σαλβίνι

Χθες Τρίτη ο Σαλβίνι επεδίωξε να κατευνάσει τις εντάσεις έπειτα από μια συνεδρίαση ανώτερων στελεχών της Λέγκα για να συζητήσουν τον προϋπολογισμό. Οι διάφορες προεκλογικές υποσχέσεις τους, ανάμεσα στις οποίες ότι θα «βάλουν νερό» στη μεταρρύθμιση των συντάξεων και θα εισαγάγουν έναν ενιαίο φόρο, θα εφαρμοστούν σταδιακά στη διάρκεια της πενταετούς κοινοβουλευτικής θητείας, δήλωσε.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην αναθεώρηση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του 2011 που αύξησε την ελάχιστη ηλικία συνταξιοδότησης, είπε ο Σαλβίνι στην Il Sole προσθέτοντας πως οι αλλαγές θα κοστίσουν 6-8 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με μερικούς προϋπολογισμούς.

Ο Σαλβίνι δήλωσε επίσης πως φορολογικές μειώσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και αρχικά θα ευνοήσουν τις μικρές επιχειρήσεις.

Ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός πρόκειται να παρουσιάσει τους στόχους για την οικονομική ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά της Ιταλίας στο τέλος του μήνα και ο προϋπολογισμός για το 2019 προγραμματίζεται να κατατεθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Επανέλαβε την αντίθεσή του στο τελευταίο σχέδιο ειρήνευσης του προέδρου Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς υπουργούς του, που έχουν εκνευριστεί από τις παραχωρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας
FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a session at the Knesset, Israel's parliament, before it dissolves ahead of the 2026 Israeli elections, in Jerusalem, July 16, 2026. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo