Κόσμος

Salzburger Nachrichten: Αποθέωση για την Ελλάδα! Είναι ο νούμερο ένα προορισμός

Η Ελλάδα είναι προφανώς για το καλοκαίρι "ο αναμφισβήτητα ακτύπητος υπ΄ αριθμόν ένα" τουριστικός προορισμός για τους τουρίστες, όχι μόνον από το Σάλτσμπουργκ, αλλά και από όλη την Αυστρία, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των πλέον προσφιλών προορισμών, υπογραμμίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις αεροπορικές πτήσεις από το Σάλτσμπουργκ, η Κρήτη είναι ο πλέον προσφιλής προορισμός, ακολουθούμενη από τη Μαγιόρκα της Ισπανίας, την Χουργκάντα της Αιγύπτου, την Κω και την Ρόδο, ενώ και γενικά σε ό, τι αφορά ολόκληρη την Αυστρία, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, σαφώς μπροστά από την Ισπανία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ιταλία, σημειώνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι μόνον το γεγονός ότι η Κρήτη βρίσκεται πλέον μπροστά από τη Μαγιόρκα στον κατάλογο των πλέον αγαπητών προορισμών των αεροπορικών ταξιδιών των κατοίκων του Σάλτσμπουργκ (σ.σ. της πόλης και του ομόσπονδου κρατιδίου), αλλά είναι επίσης γεγονός πως συνολικά τρία ελληνικά νησιά βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις των προτιμήσεων.

Σε σημερινή είδηση της, η δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία επισημαίνει πως ο TUI, “ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους της Ευρώπης”, προσφέρει από το Σάλτσμπουργκ συνολικά έξι διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως οι τέσσερις νέοι προορισμοί στην Ελλάδα, για τους οποίους από αυτό το καλοκαίρι θα υπάρχουν από το Σάλτσμπουργκ απευθείας πτήσεις, είναι η Κως, η Κέρκυρα, το Ηράκλειο της Κρήτης και η Ρόδος.

Σύμφωνα με την είδηση, ο πλέον αγαπητός προορισμός εξακολουθεί να είναι η Κρήτη, όπως διαπιστώνεται από τις έως τώρα κρατήσεις του παραρτήματος Αυστρίας του ομίλου TUI.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, η αυστριακή εφημερίδα Oberoesterreichische Nachrichten φιλοξενούσε συνέντευξη του γνωστού Αυστριακού τουριστικού παράγοντα Αντρέας Αουίνγκερ, στην οποία τόνιζε πως η Ελλάδα βρίσκεται εφέτος στην απόλυτα πρώτη θέση ως τουριστικός προορισμός και για τους κατοίκους της περιοχής Ίνφιρτελ της ‘Ανω Αυστρίας.

Σύμφωνα με τον Αντρέας Αουίνγγκερ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού στην Αυστρία εδώ και πάνω από 30 χρόνια, τα ελληνικά νησιά προσφέρουν στους τουρίστες πάρα πολλές δυνατότητες διακοπών, για κολύμπι, για άθληση, για ποδήλατο και για γκολφ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε σειρά δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου, επισημαίνεται ήδη από τις αρχές της χρονιάς το γεγονός ότι “η Ελλάδα παραμένει και εφέτος ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση κατά 45 % σε σχέση με πέρυσι”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία στην Βρετανία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από την καταιγίδα Boelo – Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Λιντς-Μπράντφορντ της Αγγλίας, Μπέλφαστ και Τζορτζ Μπεστ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου, του Ινβερνές και του Αμπερντίν στη Σκωτία
Καταιγίδα
Ανατροπή και ήττα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ιστορικό ρεκόρ ψηφοφόρων με 70% συμμετοχής - Ολονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι
«Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έπειτα από 14 χρόνια στην πολιτική ηγεσία της χώρας
Βούτσιτς
52
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ 6
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 14
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
9