Κόσμος

Salzburger Nachrichten: Αποθέωση για την Ελλάδα! Είναι ο νούμερο ένα προορισμός

Η Ελλάδα είναι προφανώς για το καλοκαίρι "ο αναμφισβήτητα ακτύπητος υπ΄ αριθμόν ένα" τουριστικός προορισμός για τους τουρίστες, όχι μόνον από το Σάλτσμπουργκ, αλλά και από όλη την Αυστρία, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των πλέον προσφιλών προορισμών, υπογραμμίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις αεροπορικές πτήσεις από το Σάλτσμπουργκ, η Κρήτη είναι ο πλέον προσφιλής προορισμός, ακολουθούμενη από τη Μαγιόρκα της Ισπανίας, την Χουργκάντα της Αιγύπτου, την Κω και την Ρόδο, ενώ και γενικά σε ό, τι αφορά ολόκληρη την Αυστρία, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, σαφώς μπροστά από την Ισπανία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ιταλία, σημειώνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι μόνον το γεγονός ότι η Κρήτη βρίσκεται πλέον μπροστά από τη Μαγιόρκα στον κατάλογο των πλέον αγαπητών προορισμών των αεροπορικών ταξιδιών των κατοίκων του Σάλτσμπουργκ (σ.σ. της πόλης και του ομόσπονδου κρατιδίου), αλλά είναι επίσης γεγονός πως συνολικά τρία ελληνικά νησιά βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις των προτιμήσεων.

Σε σημερινή είδηση της, η δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία επισημαίνει πως ο TUI, “ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους της Ευρώπης”, προσφέρει από το Σάλτσμπουργκ συνολικά έξι διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως οι τέσσερις νέοι προορισμοί στην Ελλάδα, για τους οποίους από αυτό το καλοκαίρι θα υπάρχουν από το Σάλτσμπουργκ απευθείας πτήσεις, είναι η Κως, η Κέρκυρα, το Ηράκλειο της Κρήτης και η Ρόδος.

Σύμφωνα με την είδηση, ο πλέον αγαπητός προορισμός εξακολουθεί να είναι η Κρήτη, όπως διαπιστώνεται από τις έως τώρα κρατήσεις του παραρτήματος Αυστρίας του ομίλου TUI.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, η αυστριακή εφημερίδα Oberoesterreichische Nachrichten φιλοξενούσε συνέντευξη του γνωστού Αυστριακού τουριστικού παράγοντα Αντρέας Αουίνγκερ, στην οποία τόνιζε πως η Ελλάδα βρίσκεται εφέτος στην απόλυτα πρώτη θέση ως τουριστικός προορισμός και για τους κατοίκους της περιοχής Ίνφιρτελ της ‘Ανω Αυστρίας.

Σύμφωνα με τον Αντρέας Αουίνγγκερ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού στην Αυστρία εδώ και πάνω από 30 χρόνια, τα ελληνικά νησιά προσφέρουν στους τουρίστες πάρα πολλές δυνατότητες διακοπών, για κολύμπι, για άθληση, για ποδήλατο και για γκολφ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε σειρά δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου, επισημαίνεται ήδη από τις αρχές της χρονιάς το γεγονός ότι “η Ελλάδα παραμένει και εφέτος ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση κατά 45 % σε σχέση με πέρυσι”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απάτες σε Ναύπακτο και Αγρίνιο: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και πήραν 6.000 ευρώ και κοσμήματα από ηλικιωμένες
Και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης υποστήριξε ότι υπήρχε πρόβλημα με την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος και ότι έπρεπε να πραγματοποιηθούν δοκιμές στις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού
Αστυνομία
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Το στέλεχος της μόδας τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης στο Instagram πως «αντέδρασα με ακατάλληλο τρόπο σε ένα περιστατικό σε επίδειξη νωρίτερα σήμερα. Δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα να το κάνω»
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Ντόναλντ Τραμπ: Μπλόκο στις ρυθμίσεις για την ΑΙ – «Ο μόνος έλεγχος που χρειάζεται είναι ένας έξυπνος πρόεδρος»
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «άρρωστη συνωμοσία» για την υπονόμευση της Τεχνητής Νοημοσύνης και δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες πολλών
τραμπ
Το Πεντάγωνο παραδέχεται για ελλείψεις πυρομαχικών εξαιτίας του πολέμου κατά του Ιράν
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμενε ότι οι διαθέτουν «πρακτικά απεριόριστο απόθεμα πυρομαχικών», όπως δεν έπαψε να επαναλαμβάνει κατά τη διάρκεια του πολέμου
Αμερικανοί στρατιώτες
Μπαράζ επιθέσεων των Χούθι στη Σαουδική Αραβία με drones και βαλλιστικούς πυραύλους – 13 άμαχοι τραυματίστηκαν, ζημιές σε σπίτια
Στοχοποίησαν πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, της χώρας που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού παγκοσμίως, πυροδοτώντας περαιτέρω άνοδο των τιμών του πετρελαίου
σαουδικη αραβια