Κόσμος

Σάμπα στον “πάγο”! Μετέωρο το καρναβάλι του Ρίο λόγω κορονοϊού (pic, video)

Στον “αέρα” η σάμπα στο καρναβάλι του Ρίο στη Βραζιλία από τον νέο κορονοϊό, γράφει εφημερίδα της χώρας την Τρίτη (14.07.2020).

Πολλές σχολές σάμπα στο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο αποφάσισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου του 2021, εφόσον δεν είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο κατά του Covid – 19 έως τότε. 

Οι Mangueira, Imperatriz Leopoldinense, Vila Isabel, Beija – Flor και São Clemente, πέντε από τις 12 μεγαλύτερες σχολές, ανακοίνωσαν στην εφημερίδα “O’ Globo” ότι θα ψηφίσουν για την επ’ αόριστον αναβολή των παρελάσεων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν.

“Είναι απλό, εάν το εμβόλιο δεν έλθει εγκαίρως, δεν θα υπάρξει σάμπα. Πώς θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα πλήθη χωρίς συλλογική ανοσία;”, είπε ο πρόεδρος της σχολής Sao Clemente, Ρενατίνιο Γκόμες.

Ο δήμαρχος του Σαλβαδόρ ντε Μπάια (βορειοανατολικά), όπου οι εκδηλώσεις προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών, πρότεινε τη μετάθεση του καρναβαλιού σε ολόκληρη τη χώρα για τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο, όμως οι διευθυντές των σχολών σάμπα παραμένουν επιφυλακτικοί.

“Χωρίς εμβόλιο, είναι αδύνατο να οργανώσουμε το καρναβάλι, όποια κι αν είναι η ημερομηνία, τον Φεβρουάριο ή τον Ιούνιο”, εξήγησε ο Φερνάντο Φερνάντες, ο πρόεδρος του Vila Isabel, εκφράζοντας φόβους ότι οι εκδηλώσεις θα ακυρωθούν την τελευταία στιγμή έπειτα από δικαστική απόφαση.

“Κινδυνεύουμε να κάνουμε πολυδάπανες επενδύσεις και να δούμε αργότερα την καμπύλη των κρουσμάτων να ανεβαίνει, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τη δικαιοσύνη στο να ακυρώσει τις παρελάσεις”, συμπλήρωσε.

Στο καρναβάλι του Ρίο, κάθε σχολή συμμετέχει με σχεδόν 3.000 μέλη της που χορεύουν, φορώντας κοστούμια, πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο και τραγουδώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης στο Σαμποδρόμιο, η οποία διαρκεί λίγο παραπάνω από μία ώρα.

“Πώς θα γίνει; Με μια απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των χορευτών; Όλος ο κόσμος θα τραγουδάει φορώντας μάσκα;”, διερωτήθηκε ο Φερνάντες. “Ποιο θα είναι το βάρος στη συνείδηση ενός υπεύθυνου που θα έβλεπε καμιά πενηνταριά μέλη της σχολής του να πεθαίνουν μετά την παρέλαση”, λέει ο Ελίας Ρίτσε, πρόεδρος της Mangueira.

Στην πολιτεία του Ρίο, ο πιο πρόσφατος απολογισμός του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για περισσότερα από 132.000 κρούσματα και 11.474 νεκρούς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας