Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σαν νεράιδα παραμυθιού στο ντεμπούτο της η πριγκίπισσα Ελεονώρα της Ισπανίας! [pics]

Σαν νεράιδα παραμυθιού στο ντεμπούτο της η πριγκίπισσα Ελεονώρα της Ισπανίας! [pics]

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας έστρεψε πάνω της η πριγκίπισσα Ελεονώρα της Ισπανίας, στο βασιλικό της ντεμπούτο.

Η 13χρονη πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Φελίπε και διάδοχος του ισπανικού θρόνου, πραγματοποίησε την Τετάρτη (31.10.2018) την πρώτη της δημόσια ομιλία στο Ινστιτούτο Θερβάντες.

Η πριγκίπισσα Ελεονώρα, που γεννήθηκε σαν σήμερα το 2005, μίλησε με άνεση σε ένα κατάμεστο ακροατήριο και χειροκροτήθηκε από τον υπερήφανο πατέρα της, την μητέρα Λετίσια και την μικρότερη αδελφή της, πριγκίπισσα Σοφία.

Η μέλλουσα βασίλισσα της Ισπανίας ανέβηκε στο βάθρο μαζί με τον 50χρονο βασιλιά και μίλησε μετά από εκείνον σε εκδήλωση για την επέτειο των 40 ετών από το Σύνταγμα και την μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία έπειτα από μια σειρά γεγονότων που ακολούθησαν μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο το 1975.

Αν και η Ελενώρα χρειάστηκε μια μικρή… βοήθεια για να φτάσει το μικρόφωνο η φωνή της ήταν σταθερή και έδειχνε να έχει αρκετή άνεση, καθώς διάβασε το πρώτο από τα 169 άρθρα της Magna Carta της Ισπανίας.

Ο βασιλιάς Φελίπε, που στεκόταν στο πλευρό της κόρης του κατά την διάρκεια της ομιλίας της, ήταν και εκείνος 13 ετών όταν εκφώνησε την πρώτη δημόσια ομιλία του το 1981.

Όταν τελείωσε η ομιλία της μικρής πριγκίπισσας, ο βασιλιάς την αγκάλιασε τρυφερά, ενώ αργότερα η βασιλική οικογένεια πόζαρε για μια φωτογραφία έξω από το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Η 46χρονη βασίλισσα Λετίσια έκανε ακόμα μια κομψή εμφάνιση με γκρι ταγέρ του αγαπημένου της Ισπανού σχεδιαστή Φελίπε Βαρέλα.

Η πριγκίπισσα Ελεονώρα εμφανίστηκε με γαλάζιο φόρεμα, ενώ η πριγκίπισσα Σοφία επέλεξε ένα ροζ φόρεμα το οποίο συνδύασε με κόκκινο παλτό.

Ελεονώρα: Ποια είναι η μέλλουσα Βασίλισσα της Ισπανίας

Η Πριγκίπισσα Ελεονώρα των Αστουριών (31 Οκτωβρίου 2005) είναι η μεγαλύτερη κόρη του Βασιλιά Φίλιππου ΣΤ’ της Ισπανίας και της Βασίλισσας Λετίσια της Ισπανίας.

Η Ελεονώρα είναι η πρώτη στη γραμμή διαδοχής στον ισπανικό θρόνο. Σύμφωνα με τον ισπανικό Σύνταγμα του 1978, έγινε διάδοχος μετά την άνοδο του πατέρα της στις 19 Ιουνίου 2014, λαμβάνοντας τον επίσημο τίτλο της Πριγκίπισσας των Αστουριών και των ιστορικών τίτλων της Πριγκίπισσας της Χερόνας, της Πριγκίπισσας της Βιάνας, της Δούκισσας του Μοντμνπλάνκ, της Κοντέσας της Σερβέρας και της Λαίδης του Μπαλαγέρ.

Η μικρότερη αδελφή της, η Ινφάντα Σοφία, την ακολουθεί στη γραμμή της διαδοχής.

Βιογραφία μέρος Β’

Η Ελεονώρα γεννήθηκε στις 1:46 π.μ. στη Μαδρίτη στις 31 Οκτωβρίου 2005. Η γέννησή της ανακοινώθηκε από τη βασιλική οικογένεια στον τύπο μέσω μηνύματος SMS.

Βαφτίστηκε στο Παλάτι Θαρθουέλα από τον Αρχιεπίσκοπο της Μαδρίτης, στις 14 Ιανουαρίου 2006. Όπως και ο πατέρας της το 1968, η Ελεονώρα βαφτίστηκε με νερό από τον Ιορδάνη ποταμό, σύμφωνα με το βασιλικό έθιμο.

Της δόθηκε επίσης το πρόσθετο όνομα de Todos los Santos “(των Αγίων Πάντων)”, που είναι παράδοση των Βουρβόνων. Νονοί της ήταν παππούδες της, ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η Βασίλισσα Σοφία.

Αν η Ελεονώρα ανεβαίνει στο θρόνο, θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας μετά την Ισαβέλλα Β’.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις