Κόσμος

Σάντσεθ: Το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορονοϊο θ’ αρχίσει τον Ιανουάριο στην Ισπανία

 Η Ισπανία θα ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού τον Ιανουάριο και αναμένει να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού εντός έξι μηνών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ είπε ότι η Ισπανία και η Γερμανία είναι οι πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ένα πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού.

“Η εκστρατεία θα αρχίσει τον Ιανουάριο και θα έχουμε 13.000 σημεία εμβολιασμού”, δήλωσε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη διήμερη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20.

“Ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού θα είναι σε θέση να εμβολιαστεί, με όλες τις εγγυήσεις, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους”.

Η Ισπανία θα εφαρμόσει ενιαία εθνική στρατηγική, αρχίζοντας από τις “ομάδες προτεραιότητας”, δήλωσε ο Σάντσεθ, και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει το σχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη. Είπε επίσης ότι θα προσληφθούν περισσότεροι επαγγελματίες υγείας.

“Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, αλλά ο οδικός χάρτης έχει χαραχτεί”, δήλωσε.

Η Ισπανία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη δυτική Ευρώπη μετά τη Γαλλία, με περίπου 1,5 εκατομμύριο κρούσματα και 46.619 θανάτους από την Covid-19.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κοκαΐνη στα νερά των ποταμιών: Ανησυχία για επιπτώσεις στη συμπεριφορά των σολομών
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πέστροφες που εμφανίζουν συμπεριφορές «εθισμού» σε μεθαμφεταμίνη και πέρκες που χάνουν τον φόβο τους απέναντι σε θηρευτές λόγω αντικαταθλιπτικών
Σολομός
Μαγιάρ: Η Ουγγαρία επιστρέφει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και θα εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου
Το ΔΠΔ, που εδρεύει στη Χάγη, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λωρίδα της Γάζας
Πέτερ Μέγιερ