Κόσμος

Σαρκοζί: Λάθος η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Από την Άνγκελα Μέρκελ το περιμέναμε, από τον Νικολά Σαρκοζί ποτέ! Σε διάγγελμά του, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε μεν την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα, αλλά έκρινε λάθος την είσοδο της χώρας μας στην ευρωζώνη!

“Ήταν λάθος, επειδή η Ελλάδα εντάχθηκε με στοιχεία που ήταν ανακριβή (…) δεν ήταν έτοιμη”, είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα αυτή “μπορεί να σωθεί χάρη στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε ότι παραμένει “σκεπτικός” απέναντι στον τωρινό διαχωρισμό των ταμιευτηρίων απο τις ιδιωτικές τράπεζες. “Ενα ταμιευτήριο διαθέτει μια μικρή σε οικονομική δύναμη πελατεία, με μικρές καταθέσεις, βάσει αμφοτέρων δανειοδοτεί. Γιατί, λοιπόν, να διαχωρίζεται από τις ιδιωτικές τράπεζες, που αναλαμβάνουν μεγάλους οικονομικούς κινδύνους;”

Συγχρόνως, ο Γάλλος πρόεδρος ανήγγειλε την “προσεχή συνάντηση” του διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, με το σύνολο των τραπεζιτών της Γαλλίας.

Αποκάλυψε, μάλιστα, εκ των προτέρων με την ευκαιρία αυτήν ότι, “στο ζήτημα με τα μπόνους και τις υπερβολικές αμοιβές στον τραπεζικό τομέα θα γίνει μια νεα κυβερνητική ρύθμιση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν η διαπραγμάτευση έφτασε στα όριά της – Σαρκοζί προς Νταλάρα: ποιος είσαι;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1