Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Σαρλ Μισέλ: Η ανάρτησή του στα ελληνικά για τον σταθμό φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης

Σαρλ Μισέλ: Η ανάρτησή του στα ελληνικά για τον σταθμό φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης
Φωτογραφία Reuters

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επικροτεί την επίσημη έναρξη της υλοποίησης του νέου τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, με αναρτήσεις στο Twitter στα ελληνικά.

«Θα τερματίσουμε την εξάρτησή μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Ο νέος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι μια γεωπολιτική επένδυση. Συμβάλει στην απελευθέρωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία», αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ για τον σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, ο Σαρλ Μισέλ έκανε και μια νέα ανάρτηση στα ελληνικά, γράφοντας ότι «ο λαός της Ουκρανίας αγωνίζεται για την πατρίδα του, αλλά και για την υπεράσπιση των ελευθεριών και των δημοκρατικών μας αρχών» και προσθέτει πως «πρέπει να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή. Είμαι βέβαιος ότι το Συμβούλιο θα επιβάλει άμεσα περαιτέρω κυρώσεις, ιδίως για το ρωσικό πετρέλαιο».

Σημειώνεται ότι η τελετή της επίσημης έναρξης υλοποίησης του τερματικού σταθμού υγροποιημένο φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης έγινε στην αποθήκη του Τελωνείου σήμερα Τετάρτη (3.5.2022), παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και στελεχών της κυβέρνησης, της ΕΕ και ηγετών άλλων χωρών.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε έξω από την αίθουσα τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας, Κίριλ Πέτκοφ, της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Παρόντες ήταν οι υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Μακεδονίας & Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, υπουργοί Ενέργειας από τη Βουλγαρία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και πρέσβεις των ΗΠΑ σε βαλκανικές χώρες.

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ σηματοδοτεί την σύμπνοια των Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή τους σύμπλευση. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι την συγκυρία με κοινή πορεία χτίζοντας γόνιμες συνεργασίες μακριά από ανέξοδους ανταγωνισμούς. Ένα πρώτο βήμα είναι το σύστημα ανεξάρτητου φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις