Κόσμος

Σαρλ Μισέλ: «Να είναι ανοιχτή η Ευρώπη σε όσους θέλουν να φύγουν από τη Ρωσία»

Τα σύνορα της ΕΕ πρέπει να είναι ανοιχτά για «όσους δεν θέλουν να εργαλειοποιηθούν από το Κρεμλίνο», τόνισε ο Σαρλ Μισέλ, μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μιλώντας στο Politico, εξήγησε ότι «κατ’ αρχήν πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση [πρέπει] να φιλοξενεί όσους κινδυνεύουν λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων», καθώς στη Ρωσία υπάρχει κύμα φυγής από τη χώρα.

«Εάν στη Ρωσία οι άνθρωποι κινδυνεύουν λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων, επειδή δεν ακολουθούν αυτήν την τρελή απόφαση του Κρεμλίνου να ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία, πρέπει να το λάβουμε υπόψη» ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι συμφωνεί «στην ιδέα ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε πολύ γρήγορα γιατί αυτό είναι ένα νέο γεγονός – αυτή η μερική επιστράτευση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι