Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σαρώνει ο κορονοϊός και στην Αργεντινή: Νέο ρεκόρ με 22.039 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Σαρώνει ο κορονοϊός και στην Αργεντινή: Νέο ρεκόρ με 22.039 κρούσματα σε ένα 24ωρο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Αργεντινή κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σε 24 ώρες, καθώς επιβεβαιώθηκαν 22.039 μολύνσεις. Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα «αγγίζει» πλέον τις 2.450.068, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, στην Αργεντινή καταγράφηκαν ακόμα 199 θάνατοι με COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού σε 56.832 νεκρούς. Μόνο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες και το Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα, επιβεβαιώθηκαν 13.500 κρούσματα. Η επαρχία του Μπουένος Άιρες, η πολυπληθέστερη της χώρας, παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με 1.037.954 καταγεγραμμένες μολύνσεις. Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, που ξεκίνησε την 29η Δεκεμβρίου, έχουν χορηγηθεί 4,7 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, επέβαλε χθες νέους περιορισμούς, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα ως τις έξι το πρωί, η απαγόρευση στους εργαζόμενους που δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητοι να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Μπουένος Άιρες, η μείωση του ωραρίου των μπαρ και των εστιατορίων, που θα κλείνουν στις 23:00, καθώς και η αναστολή λειτουργίας των καζίνο, των αιθουσών τυχερών παιγνίων και των nightclubs στις περιοχές με τους υψηλότερους δείκτες μολύνσεων.

Οι αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους με τη συμμετοχή άνω των 10 προσώπων επίσης απαγορεύθηκαν.

Ο κ. Φερνάντες, 62 ετών, που το Σαββατοκύριακο αποκάλυψε ότι είναι ασυμπτωματικός φορέας του νέου κορονοϊού – παρότι είχε λάβει και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V – σημείωσε πως προσπαθεί να τηρήσει λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας. Δεσμεύθηκε ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοικτά «όσο περισσότερο είναι δυνατό».

Ο πρόεδρος είπε πως η εμπειρία του δείχνει «πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο» –δεν παρουσιάζει κανένα σοβαρό σύμπτωμα της COVID-19– και υποσχέθηκε να εντείνει την εκστρατεία ανοσοποίησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις