Κόσμος

Σαρώνει την Αυστραλία το δεύτερο κύμα κορονοϊού

Η Βικτόρια, η πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα τον πιο βαρύ απολογισμό της αφότου ενέσκηψε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, με 21 θανάτους εξαιτίας COVID-19 και 410 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού και των επιπλοκών που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στην πολιτεία που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας στην Αυστραλία είχε καταγραφεί τα προηγούμενα δύο εικοσιτετράωρα, την Τρίτη και τη Δευτέρα, και ήταν 19.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές στη Βικτόρια επέβαλαν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών και έκλεισαν μεγάλο μέρος της οικονομίας για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Σε εθνικό επίπεδο, η Αυστραλία καταγράφει πάνω από 22.000 μολύνσεις και 343 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας, απολογισμό αισθητά χαμηλότερο από εκείνους που έχουν ανακοινωθεί σε άλλα οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο δείχνει την ιδιοκτήτρια του μπαρ να φεύγει με την ταμειακή αγκαλιά λίγο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά
Όπως αναφέρει Ιταλός δημοσιογράφος, υπάρχει ένα βίντεο και φέρεται να δείχνει την ιδιοκτήτρια του μπαρ Constellation, Τζέσικα Μορέτι, να τρέπεται σε φυγή λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η φωτιά με τα έσοδα της ημέρας
Αποτελέσματα της πυρκαγιάς και της έκρηξης που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της γιορτής της Πρωτοχρονιάς στο μπαρ «Le Constellation» στο Crans-Montana
Το Ιράν προειδοποιεί διαδηλωτές ενώ «βλέπει» ξένους πράκτορες και μισθοφόρους πίσω από τις κινητοποιήσεις
Το Ιράν εκτέλεσε άνδρα που καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ ενώ η Αυστραλία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της τεταμένης κατάστασης
Ιράν
Τραμπ: «Χωρίς την εμπλοκή μου, η Ρωσία θα είχε όλη την Ουκρανία αυτή τη στιγμή» – Συνεχίζει να γκρινιάζει για το Νόμπελ Ειρήνης
«Θυμηθείτε, επίσης, ότι μόνος μου τελείωσα οκτώ πολέμους, και η Νορβηγία, μέλος του ΝΑΤΟ, ανόητα επέλεξε να μην μου δώσει το Νόμπελ Ειρήνης»
Ο Ντόναλντ Τραμπ 10