Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Σαρώνει” την Γερμανία η φονική κακοκαιρία – 7 νεκροί και “πανικός” στις συγκοινωνίες [pics]

“Σαρώνει” την Γερμανία η φονική κακοκαιρία – 7 νεκροί και “πανικός” στις συγκοινωνίες [pics]

Πτώματα αφήνει πίσω της η κακοκαιρία που έχει πλήξει τις τελευταίες ώρες την Γερμανία. Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 7, ενώ τεράστια είναι και τα προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών.

Η κακοκαιρία που πλήττει το βόρειο και ανατολικό τμήμα της Γερμανίας παρασέρνει ότι βρει μπροστά της, και όσοι έχασαν τη ζωή τους ήταν επιβάτες που καταπλακώθηκαν από δέντρα ή κλαδιά.

Τα θύματα εντοπίζονται σε Αμβούργο, Βραδεμβούργο, Βερολίνο και στην εθνική οδό Νόι- Κάρστατ.

Όλα τα τρένα στο βόρειο τμήμα της χώρας ακινητοποιήθηκαν, ιδίως εκείνα στη γραμμή Αμβούργο- Βερολίνο, εξαιτίας των πτώσεων δέντρων στις ράγες, επεσήμανε η εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.

Προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες καταγράφηκαν και στην ανατολική Γερμανία.

“Πανικός” στις συγκοινωνίες – Συνωστισμός για να γλυτώσουν απ’ τους ανέμους

Στο Βερολίνο, εξάλλου, όπου οι μετεωρολόγοι ανέμεναν ριπές ανέμου ταχύτητας έως 120 χλμ/ώρα, η κυκλοφορία των αστικών τρένων (S-Bahn), των λεωφορείων και των τραμ διακόπηκε το απόγευμα τοπική ώρα, κατά το σχόλασμα των γραφείων και των υπηρεσιών.

Πολλοί Βερολινέζοι λοιπόν έπρεπε να φύγουν με τα πόδια ή συνωστίστηκαν στα μετρό σε μια προσπάθεια να προστατευτούν από τους θυελλώδεις ανέμους που προκάλεσαν πτώσεις διαφημιστικών πινακίδων.

Τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από δέντρα που έχουν ξεριζωθεί, μεταξύ άλλων σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους του Βερολίνου, το Ku’damm.

Επιπλέον, σφοδροί άνεμοι σάρωσαν το λιμάνι του Αμβούργου φθάνοντας έως τα 140 χλμ/ ώρα προτού κατευθυνθούν προς το Βερολίνο και τα κρατίδια της Σαξονίας και της Σαξονίας Άνχαλτ.

Οι δύο ζωολογικοί κήποι του Βερολίνου έκλεισαν για το κοινό το απόγευμα και πολλοί ένοικοί τους όπως λιοντάρια και καμηλοπαρδάλεις μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς χώρους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις