Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σαρωτική πλημμύρα στην Βιρτζίνια – Πάνω από 40 αγνοούμενοι

Σαρωτική πλημμύρα στην Βιρτζίνια – Πάνω από 40 αγνοούμενοι

Πάνω από 40 άνθρωποι αγνοούνται μετά την πλημμύρα που έπληξε τη νοτιοδυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Περίπου 18 ομάδες έρευνας και διάσωσης, ορισμένες από τις οποίες συμπεριλαμβάνουν δύτες, στάλθηκαν στην περιοχή της Γουάιτγουντ. 

Στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ πάνω από 100 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας της σαρωτικής πλημμύρας. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και γέφυρες παρασύρθηκαν από κατολισθήσεις λάσπης.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην κομητεία Μπιουκάναν δεν έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι ή σοβαροί μέχρι στιγμής και οι 44 άνθρωποι που αναφέρθηκε πως αγνοούνται από συγγενείς τους μπορεί να είναι καλά. Οι 44 άνθρωποι που αναζητούνται δεν θεωρούνται ακόμα επίσημα «αγνοούμενοι». Σύμφωνα με τις Αρχές, μπορεί απλά να μην έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους λόγω του ότι τα ακραία φαινόμενα διέκοψαν το δίκτυο τηλεφωνίας και την ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος της περιοχής.

Ωστόσο ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκλεν Γιάνγκιν κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια, για να επισπευστεί η χορήγηση βοήθειας στους πλημμυροπαθείς.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις