Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Σε επίπεδα του 1946 οι πωλήσεις νέων αυτοκίνητων στο Ηνωμένο Βασίλειο – 97% η μείωση

Σε επίπεδα του 1946 οι πωλήσεις νέων αυτοκίνητων στο Ηνωμένο Βασίλειο – 97% η μείωση

Την απόλυτη κατάρρευση γνώρισαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο με την μείωση τον Απρίλιο να φτάνει το 97% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο οποιουδήποτε μήνα από τον Φεβρουάριο του 1946. Η πτώση των πωλήσεων οφείλεται στους περιορισμούς της κυκλοφορίας των πολιτών και τη διακοπή της παραγωγής αυτοκινήτων, που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η μετάδοση του θανατηφόρου κορονοϊού, αναφέρει το Reuters.

Οι πωλήσεις τον Απρίλιο αντιστοιχούσαν μόλις σε 4.321 ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων. Η νέα πρόβλεψη για ολόκληρο το έτος είναι 1,68 εκατομμύρια πωλήσεις. Τον Ιανουάριο του 2020 η πρόβλεψη ήταν για 2,25 εκατομμύρια πωλήσεις, αυτή τη χρονιά.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αγαθών της χώρας, αντιμετωπίζει απώλεια παραγωγής αξίας άνω των 8 δισεκατομμυρίων λιρών (9,94 δισεκατομμύρια δολάρια) λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Η παραγωγή σε όλη τη βιομηχανία έχει μειωθεί 14% μέχρι στιγμής φέτος και οι πωλήσεις έχουν μειωθεί 43%.

Τον Απρίλιο, το best seller μοντέλο στις πωλήσεις στη Βρετανία, ήταν το Tesla Model 3, καταγράφοντας 658 πωλήσεις. Συνήθως την πρώτη θέση στην αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων διεκδικούν οι μάρκες Ford, Volkswagen και Vauxhall.

Οπως στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Τον Φεβρουάριο του 1946, λίγους μήνες μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, πωλήθηκαν μόλις 4.044 νέα αυτοκίνητα στη Βρετανία.

Τα πολυτελή εμπορικά σήματα υψηλής αξίας αλλά χαμηλού όγκου Rolls-Royce και Aston Martin, ανοίγουν ξανά τα εργοστάσιά τους αυτή την εβδομάδα, αλλά η παραγωγή μεγάλης κλίμακας θα επιτευχθεί στο τέλος Μάιου. Η Jaguar Land Rover και η Mini έχουν προετοιμασθεί για να ξεκινήσουν τη σταδιακή παραγωγή αυτοκινήτων.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Βρετανίας, το οποίο λειτουργεί από τη Nissan στο Σάντερλαντ, δεν θα κατασκευάζει αυτοκίνητα μέχρι τον Ιούνιο.

Οι πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη μειώθηκαν τον Απρίλιο, στην Ισπανία η πτώση άγγιξε το 96%, στην Ιταλία 98% και στη Γαλλία 89%.

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν να ανοίγουν εκ νέου εργοστάσια, αξιωματούχοι της VW προειδοποίησαν ότι η παραγωγή θα μπορούσε σύντομα να σταματήσει ξανά εάν οι πωλήσεις δεν αυξηθούν.

Η Γερμανία ανέβαλε την απόφαση για ένα πρόγραμμα διάλυσης αυτοκινήτων, το οποίο θα συνέβαλε στην ενίσχυση της αγοράς των αυτοκινήτων.

Η κρίση από την πανδημία πλήττει τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε μια κρίσιμη στιγμή. Οι εταιρείες αυξάνουν τις δαπάνες για ηλεκτρικά οχήματα για να συμμορφωθούν με αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών και χρειάζονται κέρδη από συμβατικά οχήματα για τη χρηματοδότηση αυτών των επενδύσεων.

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν να ανοίγουν εκ νέου εργοστάσια, αξιωματούχοι της VW προειδοποίησαν ότι η παραγωγή θα μπορούσε σύντομα να σταματήσει ξανά εάν οι παραδόσεις δεν αυξηθούν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις