Κόσμος

Σε γερμανικά νοσοκομεία ασθενείς με κορονοϊό από Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο

Ασθενείς με κορονοϊό από την Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία νοσηλεύονται ήδη σε κλινικές της Γερμανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου ασθενείς από ένα κράτος – μέλος να μεταφερθούν για νοσηλεία σε άλλο, ο κ. Μπούργκερ εξήγησε ότι συντονίζεται από το Σύστημα Έγκαιρου Συναγερμού και Ανταπόκρισης και τον Μηχανισμό Προστασίας από Καταστροφές της ΕΕ.

Όπως επισήμανε, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ανακοινώσει ότι από το Σύστημα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό 20 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε ότι στην Γερμανία νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό από την Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, έπειτα από συνεννόηση μεταξύ των ενδιαφερόμενων κρατών και των γερμανικών κρατιδίων με τα οποία συνορεύουν, υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 5
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας