Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε καραντίνα και ο υπουργός Οικονομίας της Μέρκελ λόγω κορονοϊού

Σε καραντίνα και ο υπουργός Οικονομίας της Μέρκελ λόγω κορονοϊού

Ο Πέτερ Αλτμάιερ, ο υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Μέρκελ στη Γερμανία έγινε το δεύτερο μέλος του υπουργικού συμβουλίου που μπαίνει σε καραντίνα και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες! Είχε προηγηθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ανακοίνωσε ότι θα μπει σε απομόνωση στο σπίτι του γιατί είχε έρθει σε επαφή με συνεργάτη υπουργού χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Click4more Κορονοϊός: Προειδοποίηση σοκ από τον κορυφαίο Γερμανό λοιμωξιολόγο!

Νωρίτερα την Τετάρτη (23.09.2020), ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αναγκάστηκε να ακυρώσει προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ιορδανία και να τεθεί επίσης σε καραντίνα, διότι μέλος της ασφάλειάς του διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί.

Και οι δύο υπουργοί εξετάστηκαν και τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Ο Αλτμάιερ, ο οποίος φιλοξένησε στο Βερολίνο συνάντηση των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ τη Δευτέρα, διευκρίνισε μέσω Twitter ότι τίθεται σε καραντίνα προληπτικά, διότι συνεργάτης ευρωπαίου συναδέλφου του διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί. «Εξετάστηκα και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό την Παρασκευή και αισθάνομαι πολύ καλά», διαβεβαίωσε.

Δεν έχει γίνει σαφές σε αυτό το στάδιο ούτε το εάν ο Αλτμάιερ ήρθε σε στενή επαφή με τον συνεργάτη του ευρωπαίου υπουργού, ούτε το εάν και άλλοι υπουργοί κρατών-μελών της ΕΕ θα χρειαστεί επίσης να τεθούν σε καραντίνα.

Η εξέλιξη καταγράφηκε την επομένη της αναβολής της Συνόδου Κορυφής που θα γινόταν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, επειδή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μπήκε σε καραντίνα γιατί συνεργάτης του επίσης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις