Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σε live μετάδοση αποκαλύφθηκε σαρκοφάγος γεμάτη χρυσό στην Αίγυπτο

Σε live μετάδοση αποκαλύφθηκε σαρκοφάγος γεμάτη χρυσό στην Αίγυπτο
Πηγή φωτογραφίας: Instagram/JoshGates

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν οι τηλεθεατές του καναλιού Discovery, καθώς μια σαρκοφάγος που ανήκε σε Αιγύπτιο αρχιερέα άνοιξε ζωντανά κατά τη διάρκεια εκπομπής.

Η σαρκοφάγος «αποκαλύφθηκε» μέσα από την εκπομπή «Expedition Unknown: Egypt Live». Η όλη διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά από την ανασκαφή στην νεκρόπολη της Μίνια, που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Νείλου, νότια του Καΐρου και των πυραμίδων της Γκίζας.

Μεταξύ των όσων έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι είναι ένα δίκτυο κατακόρυφων διαδρομών στην περιοχή που οδηγεί σε σήραγγες και τάφους που περιείχαν 40 μούμιες και σύμφωνα με όσα εικάζουν ανήκουν σε μέλη της ευγενούς ελίτ.

Οι αρχαιολόγοι αφού εξερεύνησαν αρκετούς τάφους, εντόπισαν έναν θάλαμο με μια περίτεχνα λαξευμένη σαρκοφάγο για την οποία χρειάστηκε η συνδρομή 7 ατόμων ώστε τελικά να ανοίξει.

Η αποκάλυψη του περιεχομένου της σαρκοφάγους τους αποζημίωσε και με το παραπάνω… Στο εσωτερικό της υπήρχε ανέγγιχτη μούμια τυλιγμένη σε λινό ύφασμα και περιτριγυρισμένη από ένα μεγάλο θησαυρό με πολλά κομμάτια χρυσού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The mummy revealed. What a stunner. The world’s first look at a 2,500 year-old burial of a high-priest of the Egyptian god Thoth. To viewers around the world who joined us tonight LIVE – thanks for being a part of the team. @discovery #ExpeditionUnknown #EgyptLIVE

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josh Gates (@gatesygram) στις


Σύμφωνα με τον παρουσιαστή της εκπομπής η μούμια ανήκει στον αρχιερέα του Θωθ, του αρχαίου αιγυπτιακού θεού της σοφίας και της μαγείας. Χρονολογείται, μάλιστα, στην 26η δυναστεία της Αρχαίας Αιγύπτου την τελευταία φυσική δυναστεία που κυβέρνησε μέχρι το 525 π.Χ.

Ο Ζαχί Χαβάς, αρχαιολόγος της Αιγύπτου και πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή του. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, αυτό είναι απίστευτο!».


«Προς το τέλος της αρχαίας Αιγύπτου, η εξουσία ήταν πραγματικά με τους αρχιερείς και μπορείτε να το δείτε αυτό στη συγκεκριμένη σαρκοφάγο… Σχεδόν το καταλαβαίνεις πως πρόκειται για βασιλική ταφή», είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής, Τζος Γκέιτς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις