Κόσμος

Σε μπελάδες οι Coldplay για το «kiss-cam»: O CEO της Astronomer εξετάζει νομικά μέτρα μετά την παραίτησή του

Τι λένε δικηγόροι - Viral το βίντεο που τραβήχθηκε κατά τη διάρκεια συναυλίας και αποκάλυψε την παράνομη σχέση του με την επικεφαλής του τμήματος HR της ίδιας εταιρείας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ιδιαίτερα ταραχώδης ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για τον πρώην – πλέον – CEO της εταιρείας τεχνολογίας Astronomer, Άντι Μπάιρον που βρέθηκε σε δεινή θέση όταν κατά τη διάρκεια συναυλίας των Coldplay στο Gillette Stadium, στη Μασαχουσέτη, εμφανίστηκε στο περιβόητο «kiss-cam» να ανταλλάσσει τρυφερές στιγμές με την διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας του γεγονός που οδήγησε στην παραίτησή του. Και οι δύο ειναι παντρεμένοι με άλλους.

Το βίντεο από την συναυλία των Coldplay έγινε παγκοσμίως viral και η εταιρεία Astronomer εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, ενώ ο CEO της εταιρείας Μπάιρον υπέβαλε την παραίτησή του. Εν μέσω του σκανδάλου, άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι ενδέχεται να κινηθεί νομικά, ίσως και κατά του ίδιου του συγκροτήματος των Coldplay.

Η Mirror απευθύνθηκε σε δύο δικηγόρους για να διερευνήσει κατά πόσο ο πρώην CEO έχει νομική βάση για να στραφεί εναντίον του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος.

Ο Ron Zambrano, δικηγόρος της West Coast Employment Lawyers στο Λος Άντζελες, ήταν κατηγορηματικός: «Οποιαδήποτε νομική αξίωση του Μπάιρον θα απορριφθεί αμέσως. Δεν έχει καμία βάση για αγωγή», δήλωσε και συνέχισε:

«Αρχικά, μια τέτοια κίνηση θα θεωρούνταν περιορισμός της καλλιτεχνικής έκφρασης και της δημιουργικής ελευθερίας των Coldplay στις συναυλίες τους. Δεύτερον, τόσο ο Byron όσο και η Cabot παραιτήθηκαν από κάθε προσδοκία ιδιωτικότητας επιλέγοντας να παρευρεθούν σε δημόσια εκδήλωση.

Η επίδειξη τρυφερότητας ήταν δική τους απόφαση, οι Coldplay απλώς τους κατέγραψαν. Τους “τσάκωσε” η κάμερα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Tre Lovell από τη νομική εταιρεία Lovell Firm: «Ο Andy Byron δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα κατά των Coldplay επειδή τον έδειξαν στη γιγαντοοθόνη» είπε και πρόσθεσε: «Όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο, δεν μπορείς να επικαλείσαι δικαίωμα στην ιδιωτικότητα για τις πράξεις σου. Οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να σε φωτογραφίσει ή να σε βιντεοσκοπήσει».

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ και τράβηξε – όπως ήταν φυσικό – και την προσοχή του διαδικτύου, ενώ πολλοί αναρωτιούνται αν το συγκρότημα θα αναφερθεί ξανά στο θέμα στην επόμενη του εμφάνιση.

Σύμφωνα με αναφορές, τα πραγματικά «θύματα» δεν είναι οι δύο «πρωταγωνιστές» του σκάνδαλου, αλλά οι σύντροφοί τους, η σύζυγος του Byron, Megan Kerrigan, και ο σύζυγος της Cabot, Andrew Cabot, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ζούσαν τον αμερικανικό οικογενειακό «παράδεισο» σε πολυτελή προάστια, κι έμαθαν με αυτόν τον τρόπο ότι τους απατούν. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος για γυναίκα στη Βρετανία: Η στιγμή που 51χρονος την παρασύρει με αυτοκίνητο και τη χτυπά με ρόπαλο μπέιζμπολ
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο του Στέμματος του Χαλ και, μετά από τριήμερη διαδικασία, οι ένορκοι έκριναν τον 51χρονο ένοχο για απόπειρα δολοφονίας
Ο 51χρονος Βρετανός, Lawrence Worville που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γυναίκα και στη συνέχεια τη χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζμπολ
Ο Τραμπ διακηρύττει το τέλος του πολέμου με το Ιράν - Υπογραφές ακόμα και το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη
Ρεπορτάζ του BBC για 6 βασικά αιτήματα της Τεχεράνης προκειμένου να βάλει την υπογραφή της σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τη λήξη της στρατιωτικής σύγκρουσης - Καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ