Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σε νοσοκομείο της Μόσχας ο ιδρυτής της σελίδας «Συνήγορος της αστυνομίας»

νοσοκομείο

Ο ιδρυτής της σελίδας «Συνήγορος της αστυνομίας», Βλαντίμιρ Βαραντσόφ, ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμό, διακομίσθηκε από την απομόνωση σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας στην Ρωσία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Σεργκέι Μπανταμσίν στο πρακτορείο TASS, προσθέτοντας ότι βρίσκεται στο χειρουργείο.

Πώς κατέληξε στο νοσοκομείο

Ο δικηγόρος του είχε διαμαρτυρηθεί επειδή στις 8 Μαΐου αρνήθηκαν να καλέσουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, παρά την υψηλή αρτηριακή πίεση που είχε, ενώ από το πρωί της 7η Μαΐου που έγινε η κράτηση τον ανέκριναν όλη την νύχτα χωρίς να τον αφήσουν να κοιμηθεί. Η εφημερίδα «Μοσκόφσκι Κομσομόλετς» ισχυρίζεται ότι ο Βαραντσόφ υπέστη κρίση χολοκυστίτιδας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Βαραντσόφ εκβίασε συνάδελφο του που υπηρετούσε σε μια από τις μονάδες της γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών, από τον οποίο τον Οκτώβριο του 2017 είχε ζητήσει το ποσό των 300 χιλιάδων ρουβλίων, απειλώντας τον ότι θα ανεβάσει στο διαδίκτυο προσωπικές του φωτογραφίες που αφορούσαν την ιδιωτική του ζωή. Εκείνος αρνήθηκε να του καταβάλλει το ποσό και ο Βαραντσόφ κοινοποίησε τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα του Βαραντσόφ στην οποία συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις.

Τα αρνείται όλα

Ο ίδιος ο Βαραντσόφ αρνείται τις κατηγορίες και θεωρεί την όλη υπόθεση ως εκδίκηση για την κοινωνική του δράση που προσβλέπει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αστυνομικών και των θυμάτων της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Νωρίτερα τον Απρίλιο η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο σπίτι του, καθώς κατηγορήθηκε ότι ανάρτησε ψευδή είδηση σύμφωνα με την οποία σε κάποια στρατιωτική ακαδημία είχε νοσήσει από κορονοϊό το 70% των εκπαιδευομένων.

Το δικαστήριο Τβερσκόι της Μόσχας ανταποκρινόμενο στο αίτημα της ανάκρισης αποφάσισε να τεθεί υπό κράτηση έως τις 6 Ιουλίου, με την κατηγορία του εκβιασμού.

Η σελίδα «Συνήγορος της αστυνομίας» παρουσιάζεται ως σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των απλών αστυνομικών.

Η σελίδα της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontatke έχει 380.000 ακολούθους ενώ το Telegram 98.000.

Πηγές: TASS, Novaya Gazeta,Svoboda.org.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις