Κόσμος

“Σείεται” η Αλγερία από τις διαδηλώσεις κατά του Μπουτεφλίκα

Ένα τεράστιο πλήθος διεκδικεί σήμερα στο Αλγέρι, για έκτη διαδοχική εβδομάδα, την αποχώρηση του «συστήματος» εξουσίας, μερικές ημέρες μετά την πρόταση του αρχηγού του γενικού επιτελείου του αλγερινού στρατού για παραμερισμό του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Είναι δύσκολο να αποτιμηθεί με ακρίβεια, απουσία επίσημων στοιχείων, ωστόσο η κινητοποίηση μοιάζει αρκετά μεγάλη, λίγο μετά την έναρξη της πορείας τις πρώτες απογευματινές ώρες, γεγονός που μοιάζει να δείχνει πως η πρόταση του επικεφαλής του στρατού δεν έχει καταφέρει να μειώσει την αμφισβήτηση του συστήματος εξουσίας, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επιτόπου.

Πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως η αλγερινή αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού στην προσπάθεια να διαλύσει εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα που καλούν τον πρόεδρο Μπουτεφλίκα να παραιτηθεί.

algeria

algeria

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κάγια Κάλλας απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές ελευθερίες – «Η ΕΕ είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας»
Απέναντι στις αμερικανικές επικρίσεις, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει χώρος ελευθερίας και καλεί την Ουάσινγκτον να στρέψει το βλέμμα της προς τη Μόσχα
Η Κάγια Κάλας
Κομήτης 3I/ATLAS: Φιλικός επισκέπτης ή διαγαλαξιακός «δολοφόνος» – Το μεγαλύτερο διαστημικό μυστήριο της χρονιάς
«Όταν συναντάς έναν διαστρικό επισκέπτη, καλύτερα να τον παρατηρείς πριν αποφασίσεις αν θέλει να δώσει ζωή ή να σκορπίσει δηλητήριο» λέει ο καθηγητής του Χάρβαρντ Άβι Λοέμπ
Κομήτης 3I/ATLAS
Αποσπάσματα από το βιβλίο - εξομολόγηση του Σαρκοζί για τις 20 ημέρες στη φυλακή - «Καλώς ήρθατε στην κόλαση»
«Δεν είχα νιώσει ποτέ πιο σκληρό στρώμα, ούτε καν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας» γράφει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και περιγράφει το κελί της φυλακής του σαν «ξενοδοχείο χαμηλού κόστους» - Το Ημερολόγιο ενός φυλακισμένου» κυκλοφορεί στις 10 Δεκεμβρίου
Νικολά Σαρκοζί