Κόσμος

“Σείεται” η Αλγερία από τις διαδηλώσεις κατά του Μπουτεφλίκα

Ένα τεράστιο πλήθος διεκδικεί σήμερα στο Αλγέρι, για έκτη διαδοχική εβδομάδα, την αποχώρηση του «συστήματος» εξουσίας, μερικές ημέρες μετά την πρόταση του αρχηγού του γενικού επιτελείου του αλγερινού στρατού για παραμερισμό του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Είναι δύσκολο να αποτιμηθεί με ακρίβεια, απουσία επίσημων στοιχείων, ωστόσο η κινητοποίηση μοιάζει αρκετά μεγάλη, λίγο μετά την έναρξη της πορείας τις πρώτες απογευματινές ώρες, γεγονός που μοιάζει να δείχνει πως η πρόταση του επικεφαλής του στρατού δεν έχει καταφέρει να μειώσει την αμφισβήτηση του συστήματος εξουσίας, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επιτόπου.

Πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως η αλγερινή αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού στην προσπάθεια να διαλύσει εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα που καλούν τον πρόεδρο Μπουτεφλίκα να παραιτηθεί.

algeria

algeria

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πού είναι η έξοδος;»: Το εξώφυλλο του Time για τον πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε αναζήτηση «εξόδου» από τη σύγκρουση - Ο ρόλος της επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
Το εξώφυλλο του Time
Dailymail: Σάλος με τις δαπάνες 90.000 δολαρίων της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα φέρεται να ζήτησε την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ 58.000 δολαρίων στην πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι, ενώ εξετάζεται και η πρόσληψη προσωπικού φωτογράφου, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 8