Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Σειρήνες στο Ισραήλ – Νεκροί στην Παλαιστίνη

Ισραήλ

Τουλάχιστον 22 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τα πλήγματα του Ισραήλ, ως αντίποινα στην εκτόξευση ρουκετών από τη λωρίδα της Γάζας.

Εκρηκτική είναι πάλι η κατάσταση στην Παλαιστίνη μετά την νέα ένταση των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, τα ισραηλινά πλήγματα στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε άλλους τέσσερις ανθρώπους στη λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε 22 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από χθες, Τρίτη, που άρχισαν οι επιθέσεις.

Οι επιθέσεις αυτές έχουν στόχο τις θέσεις της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, που εκτόξευσε περίπου 250 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Κατά την οργάνωση, οι ρουκέτες είναι αντίποινα για τον φόνο ενός από τους διοικητές της στη λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως έπληξε κτίρια του Ισλαμικού Τζιχάντ στο Χαν Γιουνές, στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας, και μια αποθήκη ρουκετών.

Περίπου το 90% των ρουκετών που εκτοξεύονται από τη Γάζα προς το Ισραήλ αναχαιτίζονται από την ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα. Όσες δεν αναχαιτίζονται προκαλούν υλικές ζημιές, αλλά -μέχρι στιγμής- κανένα θύμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις