Κόσμος

Σεισμός 4,3 ταρακούνησε την Ιταλία – Διεκόπη η σιδηροδρομική σύνδεση Καλαβρία – Ρώμη

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη νότια Ιταλία, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλη την περιφέρεια της Καλαβρίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές. 

Ο σεισμός που «ταρακούνησε» τον ιταλικό Νότο καταγράφηκε στις 10.20 το πρωί της Πέμπτης (20.01.2022) και το εστιακό βάθος του ήταν 10 χλμ., με επίκεντρο την περιοχή της πόλης Βίμπο Βαλέντσια.

Πολλά γραφεία και σχολεία εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους. Αρκετοί κάτοικοι, επίσης, κατέβηκαν σε δρόμους και πλατείες της περιφέρειας αυτής του ιταλικού Νότου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν επίσης διακοπεί οι σιδηροδρομικές συνδέσεις της Καλαβρίας με τη Ρώμη, για να εξακριβωθεί αν το όλο δίκτυο υπέστη ζημιές από την σεισμική δόνηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιεί ότι το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ πρέπει να αναθεωρηθεί με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων
Ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι η πρόταση της Ουάσινγκτον δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με την Ευρώπη, η οποία διαθέτει κρίσιμους μοχλούς πίεσης στο ουκρανικό ζήτημα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ζελένσκι – «Υπογράψτε τώρα τη συμφωνία, η επόμενη θα είναι χειρότερη»
Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποδεχθεί σύντομα μια συμφωνία ειρήνης, παρά τις παραχωρήσεις που θεωρούνται απαράδεκτες από πολλούς Ευρωπαίους συμμάχους, γράφει ο Guardian
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι 22