Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα Δαρδανέλια – Αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα Δαρδανέλια – Αισθητός στην Κωνσταντινούπολη
eurokinissi

Σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (04/03/2024) στην περιοχή Γενίτζε, στα Δαρδανέλια στην βορειοδυτική Τουρκία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού στα Δαρδανέλια στην βορειοδυτική Τουρκία εντοπίστηκε στα 10,44 χλμ.

Ο σεισμός, εκτός από τα Δαρδανέλια και τους γειτονικούς νομούς, έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, εντείνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων, με δεδομένες τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό στο τμήμα του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας που περνάει νότια της Κωνσταντινούπολης στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Από την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) ανακοινώθηκε ότι συνεργεία έχουν ξεκινήσει επιτόπιες έρευνες για να ελέγξουν αν υπάρχουν ζημιές. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή καταρρεύσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ σημειώνει: «Όλες οι ομάδες της AFAD και των ανάλογων υπηρεσιών έχουν ξεκινήσει επιτόπιες σαρώσεις για τον σεισμό των 4,9 βαθμών που σημειώθηκε στη Γενίτζε του Τσανάκαλε. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε γειτονικούς νομούς. Δεν υπάρχει καμία αρνητική κατάσταση προς το παρόν. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις