Κόσμος

Σεισμός 5,3 στην Χιλή

Τον τρόμο έζησαν πάλι οι κάτοικοι της Χιλής και συγκεκριμένα της πρωτεύουσας Σαντιάγκο. Ξύπνησαν οι μνήμες του περσινού σεισμού των 8,8 Ρίχτερ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο, το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ερευνητικό Κέντρο των ΗΠΑ, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι τώρα πληροφορίες για το αν προκλήθηκαν ζημιές.
 
Το επίκεντρο της δόνησης καταγράφηκε 72 χιλιόμετρα βόρειο-βορειοανατολικά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του Βαλπαραίζο.
 
Το πρακτορείο Ρόιτερ μετέδωσε πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες που είπαν ότι, τα κτήρια σείστηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαντιάγκο, περίπου 120 χιλιόμετρα ανατολικά από το επίκεντρο της δόνησης. Το εστιακό της βάθος καταγράφηκε στα 24 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ερευνητικό Κέντρο των ΗΠΑ.
 
Οι περισσότεροι κάτοικοι τρομοκρατήθηκαν αφού πέρσι τον Φεβρουάριο ένας σεισμός 8,8 Ρίχτερ ισοπέδωσε πόλεις και χωριά σε έναν από τους πιο καταστροφικούς σεισμούς της χώρας.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδιά πεθαίνουν στη Γαλλία επειδή δεν ξέρουν κολύμπι, 43 νεκροί – Ρεκόρ ζέστης στην Ισπανία και συναγερμός σε Δανία και Σουηδία
Σε κόκκινο συναγερμό αύριο (25.06.2026) το 75% της Γαλλίας λόγω του καύσωνα - Απόγνωση σε Ισπανία, Ιταλία - Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες
«Βράζει» η Γαλλία από τον καύσωνα