Κόσμος

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών σημειώθηκε κοντά στην παράκτια περιοχή του Ισημερινού αργά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), ανέφερε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 40 χλμ. και το επίκεντρό του εννέα χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της πόλης Εσμεράλντας, στον Ισημερινό, ανέφερε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Βίντεο και πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτήρια να έχουν καταρρεύσει εν μέρει και κάποιες ζημιές στο εσωτερικό ενός νοσοκομείου μετά τη σεισμική δόνηση. Ένα άλλο βίντεο δείχνει κτήρια και ένα αυτοκίνητο να σείονται και τρομαγμένα σκυλιά να πετάγονται στον δρόμο.

Η αυθεντικότητα των πλάνων δεν έχει επαληθευτεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς από τον σεισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο «μπλόκο» στον Τραμπ: Δικαστήριο απαγόρευσε να μπει το όνομά του στο Κέντρο Κένεντι
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου για την τοποθέτηση επιγραφών - Είχε ήδη διατάξει να αφαιρεθεί το όνομα του Αμερικανού προέδρου από την πρόσοψη
FILE - A woman walks outside The John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts, Feb. 2, 2026 in Washington.
Νέες απειλές του Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο – Βολές και κατά ΗΠΑ για άρση εμπάργκο στη Λευκωσία
«Η Τουρκία έχει επίγνωση της δύναμής της τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο» τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν
Ομέρ Τσελίκ